Kuva: AOP

Yllätys faneille! Kari Tapion kappaleesta tehdään rap-versio

07.10.2016 10:08 - Anna Hopi

Kari Tapion kappaleesta tehdään postuumisti rap-versiointi, joka kiinnostanee nuorempaakin kuulijakuntaa.

Manageri Joona Jalkanen astuu Iskelmän toimitukseen mukanaan parikin uutta uutista. Jalkanen on innoissaan, koska Kari Tapio -elokuvan ensimmäinen käsikirjoitus on pian valmis ja elokuvalle on löydetty hyviä kuvauspaikkoja Pirkanmaan lähettyviltä.

Tämän lisäksi Kari Tapion fanit saavat syksyn kuluessa artistin parhaimmat kantriklassikot yksiin kansiin laitettuna.

- Uutta julkaisua on tulossa lähiviikkoina. Kun isänpäivät ja pikkujoulut tässä alkavat, niin Warner Music, joka hallinnoi isän musiikkia, julkaisee uutta musiikkia. Musiikkigenre tulee olemaan kantriklassikoita, joita isä on levyttänyt uransa aikana, sanoo mies.

- Kantri oli isän lempigenre ja se into tarttui meihin veljeksiinkin. Julkaisusta tullaan tiedottamaan lähipäivinä enemmän lupaa Jalkanen.

Joona Jalkanen yhdessä Kari Tapiolle tärkeän Pyry-koiran kanssa Iskelmän toimituksessa. (kuva: Toni Lund)

"Kunnianosoitus isälle"

Päivän uskomattomin uutinen on kuitenkin tässä. Kari Tapion musiikki taittuu myös rap-kappaleeksi. Rapduo Anselmi ja Vincent työstävät parhaillaan omaa versiota funkahtavasta Niskavuoren nuorimmainen -kappaleesta. Kari Tapion pojat ovat mukana projektissa: Joona fiittaa kappaleen kertosäkeessä, Jani laulaa hänelle stemmoja ja Jiri soittaa kappaleen taustoja.

Niskavuoren nuorimmainen kappaleen Kari Tapio levytti vielä omalla nimellään, koska hän ei ollut vielä tavannut Dannya, joka pyysi tätä keksimään itselleen artistinimen.

- Jalkanen-nimellä levytetty ensisingle oli Tuuli kääntyköön, joka oli levyn A-puolella. Levyn B-puolella oli kappale nimeltä Niskavuoren nuorimmainen. Se on tämän päivän räppiä, jos näin voi sanoa. Kappaleessa on hieno funk-kierto. Jukka Virtanen on tehnyt kappaleeseen tekstin. Se kertoo Hugo-nimisestä kaverista, joka oli Niskavuoressa, sanoo Joona Jalkanen.

- Olen kuullut, että muutamat DJ:t ovat käyttäneet kappaleen sampleja. Biisiin tehdään musiikkivideo, jossa esiintyy toinen rakas veljeni Jiri, joka myös soittaa kappaleessa mukana. On hienoa saada tehdä tribuutti isälle. Ennen kaikkea teksti tulee olemaan sellainen, että jokainen meistä on saanut toisia mahdollisuuksia. Olen ikuinen perheen nuorimmainen, mutta kappale on kunnianosoitus isälle ja veljille, että olen päässyt tälle alalle mukaan näillä koulupohjilla ja taidoilla.

Jalkanen muistelee kuulleensa isältään myös kappaleen alkuperäisen levytystarinan.

- Isä kertoi jännittäneensä ensimmäistä levytyssessiota, jonka teki Esko Linnavallin kanssa. Hänellä oli kuitenkin ilmiömäinen muisti kappaleiden suhteen. Hän luki tekstin kerran läpi ja sanoi, että eiköhän mennä vetämään biisi purkkiin.

 Lue myös: Joona Jalkanen Kari Tapio -elokuvasta: "Olemme varautuneet kohuihin"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat