Kuva: Ville Juurikkala

Olli Helenius sai elämänsä myrskyyn voimaa biisinteosta - kuuntele toiveikas hääkappale

29.11.2016 11:05 - Anna Hopi

Tahdon-kappaleen viesti on Heleniuksen mukaan ilon ja rakkaudentäyteinen. Aina löytyy toivoa.

Laulaja Olli Helenius mietti vielä jokin aika sitten, että musiikki saa olla ja jäädä. Elämän myrskyä kokenut artisti koki kuitenkin voivansa antaa yleisölleen jotain laulujensa kautta. Siksi syntyi neljän kappaleen EP, joka on Heleniuksen lahja faneilleen pimeneviin talvi-iltoihin.

- Minulla oli muutama erittäin rakas ihminen, jotka ovat läheisiäni. He ovat potkineet persuksille. Olen tehnyt myös paljon mies ja kitara -keikkoja. Esittelin kaverilleni biisiä, jonka olin tehnyt. Hän kysyi, mikset tee tätä enemmän. Rohkaisut tulivat todella oikeaan kohtaan. Vaikka minulla on kahdelle levylliselle biisejä, siellä ei ole sellaista matskua, mitä haluaisin julkaista, kertoo Helenius.

- Tässä on ollut elämän myrskyä, eikä ole kapasiteettia tehdä kokonaista levyä. Albumin tekeminen on iso prosessi ja vaatii muutaman kuukauden studioaikaa. Tajusin, että tällainen välipala voi olla hyvä juttu, akustinen meininki palvelee minua ja yleisöäni. Ajatus oli suurin piirtein se, että laitan mikrofonin huoneeseen ja soittelen kappaleet. Jokainen biisi on kuin olohuonekonsertti, livemeininkiä.

Ensimmäinen Iskelmällä esiteltävistä uusista kappaleista on nimeltään Tahdon. Kyseessä on Heleniuksen mukaan "hääkappale".

- En edes muista, mistä laulu lähti syntymään. Yksinkertainen ajatus on siinä, että henkilö katsoo puolisoansa alttarilla ja miettii, miten me olemme tähän tulleet. Kaikesta huolimatta ja juuri kaiken yhdessä koetun jälkeen ihminen haluaa sanoa tahdon. Kappale on EP:n neljästä kappaleesta raikkain ja toiveikkain. Se on onnella täytetty kappale, kertoo Helenius.

Kuuntele kappale alta.

Lue myös: Olli Helenius teki kappaleen menettämisestä: "En tiennyt olevani itse pääosassa"

Lue myös: Olli Helenius: "Olen ollut laittamassa hanskat naulaan jo moneen kertaan"

Kilpailut

Uusimmat