Kuva: Ville Juurikkala

Olli Helenius teki tunteellisen kappaleen: "Mieskin voi kantaa sisällään viiltävää kipua"

02.12.2016 08:57 - Anna Hopi

Laulaja Olli Helenius muistuttaa, että miehen herkkyyden hyväksyminen on vasta uusi kulttuurinen asia.

Taannoin julkaistun, menettämisestä kertovan Jos menet pois -kappaleen soundi oli elektronisempaa Olli Heleniusta. Nyt neljän kappaleen EP:n julkaiseva mies sanoo siirtyneensä orgaanisempaan soundiin.

- Moni sanoo, ettei minulta koskaan tiedä, millaista musiikkia teen, niin sekoitetaan nyt pakkaa entisestään. Basistini sanoi, että tämä on parasta, mitä hän on ikinä minulta kuullut. Se tuntui hyvältä, sanoo artisti.

Helenius kuvaa kappaleitaan tummanpuhuviksi ja syviksi lauluiksi, jotka sopivat pimeneviin iltoihin.

- Pari näistä kappaleista on puolitoista vuotta vanhoja, Kaipaan jotain on toinen näistä vanhemmista kappaleista, kertaa muusikko.

Kappale vanhemman polven tunne-elämästä

Tänään on julkaistu kappale nimeltä Kaipaan jotain, joka on syntynyt Heleniuksen mukaan fanikohtamisten pohjalta.

- Huomaan, että aina kun teen kappaleita, niitä syntyy enemmän miehen kohtalosta ja näkökulmasta. Tämä kappale kuvittaa vähän vanhempaa suomalaista miestä, joka asustelee ehkä pienellä paikkakunnalla ja vaimo ja lapset lähteneet pesästä. Laulu kertoo hänen arjestaan, että elämä on yksinkertaista ja mukavaa, mutta mies kantaa sisällään viiltävää kipua siitä, miksi elämä on mennyt näin. Hän kaipaisi rakkautta, ihoa ja vielä suurempaa elämäänsä, kuvailee laulaja.

- Moni vanhempi suomalainen mies käy tällaista hiljaista kipuilua. Olen käynyt paljon keskustelua yli 60-vuotiaiden kanssa, heille tuo asia on vielä ongelma. Eilen viimeksi eräs kuusikymppinen mies kertoi minulle, että oma isä ei ole koskaan osoittanut rakkautta, eikä pitänyt sylissä tai ole koskaan sanonut sitä ääneen.

Lue myös: Olli Helenius teki kappaleen menettämisestä: "En tiennyt olevani itse pääosassa"

Lue myös: Olli Helenius sai elämänsä myrskyyn voimaa biisinteosta - kuuntele toiveikas hääkappale

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat