Yölintu-yhtyeestä potkut saanut Matti Silmu: "Päätös oli Simon"

25.01.2017 12:40 - Anna Hopi

Silmu kertoo miettineensä yhtyeestä lähtemistä jo aikaisemmin.

Yölintu-yhtye on viihdyttänyt kotimaista iskelmäkansaa 25 vuoden ajan. Yhtyeen alkutaival lähti käyntiin aikoinaan Porissa vuonna 1992 perustajajäsenien Simo ja Matti Silmun ansiosta. Veljesten yhteistyö tuotti useita hittejä, kuten Kaikki kohdallaan, Mahdunko maailmaas, TV:n kokoinen haitari, Tositarkoituksella, Liian suuri city, Sitä saa mitä tilaa ja Mä putoan.

Bändi on kärsinyt sisäisistä ristiriidoista ja solistinsa Simo Silmun alkoholin käytöstä. Vielä jokin aika sitten bändi hautoi suunnitelmia 25-vuotisjuhlavuotensa varalle, mutta nyt yhtyeen kohtalo näyttää hauraammalta kuin koskaan. Kitaristi Matti Silmu kertoi nimittäin Yölintu-yhtyeen Facebook-sivuilla jättävänsä bändin. Hän vihjasi saaneensa tiedon asiasta sähköpostiviestillä. Lue asiasta lisää täältä.

Iskelmän juontajan Hannu Aholaidan haastattelussa mies kertoi totuuden kulissien takaa.

- Se ei ollut henkilökohtainen päätös, että en jatka. Simolta se tuli, sanoo Matti Silmu.

- Olen saanut potkuja bändistä useamman kerran. Koko viime vuoden mietin, että tämä alkaa käymään liian raskaaksi. Minulla oli ajatuksena, että teen tämän juhlavuoden, ja jäisin 2017 vuoden lopussa pois oman jaksamisen takia.

Yhtyeelle on ehditty sopia keikkoja tälle vuodelle, ja tarkoituksena oli juhlia 25 yhteistä vuotta sulassa sovussa. Silmu ei kuulosta katkeralta potkuista, vaan sanoo kokeneensa bändin kanssa paljon hyviä hetkiä.

- Olen saanut paljon, mutta huonojakin vuosia on takana. Hyviä on silti enemmän, hän toteaa.

Rakkaus lajiin jatkuu

Ikävistä uutisista huolimatta Matti Silmu aikoo edelleen pitää tavalla tai toisella kitaran varresta kiinni.

- En koskaan lopeta kitaralla soittamista. Siihen on kasvanut kiinni. Sitä en tiedä, mikä on tulevaisuuden kuvio, onko bändikuvioita. En ole edes miettinyt asiaa.

Yölintu-yhtyeestä on lähtenyt vuosien varrella jäsenistöä. Aikooko Silmu olla yhteydessä entisiin jäseniin?

- Tämänhetkinen Yölintu-kokoonpano on loistava, yhtään entisiä haukkumatta! Ollaan hyvissä väleissä ja jatkamme edelleen yhteydenpitoa.

Lue myös: Yölintu-yhtye hajoamassa lopullisesti? Silmu jättää bändin

Lue myös: Matti Silmu, onko Yölintu kriisissä?

Kilpailut

Uusimmat