Kuva: AOP

Katri Helena muistelee hittikappaleesta tehtyä teknoversiota: "En ole esittänyt sellaisenaan"

22.03.2017 15:45 - Anna Hopi

Vie minut -kappaleen vinkeä ysäriversio saa laulajan hymyilemään.

Laulaja Katri Helena on tehnyt uransa aikana monta hittiä, jotka ovat painuneet kansanmuistiin. Sinivalkoinen ääni sanoo, että eräällä hänen lempikappaleistaan on varsin humoristinenkin syntytarina.

- Minua sykähdyttää Ei kauniimpaa -kappale, joka on 1960-luvun lopun kappale. Jukka Kuoppamäki kirjoitti kappaleen lentokoneessa Joensuusta Helsinkiin oksennuspussin kylkeen. Laulu alkoi tulemaan, eikä ollut mitään muuta paikkaa, minne sitä kirjoittaa, Katri nauraa.

Yli 500 julkaistun kappaleen joukosta löytyy yllättäviäkin biisejä, kuten Vie minut, jossa on vaikutteita Katrin arvostamasta kansanmusiikista. Biisistä on tehty myös 1990-luvun teknoremix, jota konkaritähti muistelee lämmöllä.

- Vie minut -biisistä tehtiin joku pitkitetty teknoversio, hän muistelee.

- Ei se ollut minusta ollenkaan paha. Se sopi biisiin ja tekstirytmiin. En ole koskaan esittänyt kappaletta sellaisena. On tosi kivaa välillä repäistä. Vain elämää -sarja esimerkiksi osoittaa sen, miten hauskaa on tehdä eri versioita kappaleista. Ihmisiä kiinnostaa se, millaiseksi versioiksi ne vääntyvät, hän perustelee.

- Vie minut oli kokonaisuudessaan onnistunut, pelimannihenkinen levy, joka sopii minulle, koska olen kansanlauluja laulanut koko ikäni ja pyrinkin sellaiseen kansanmusiikki-bändiin nuorena tyttönä. Harmi vain he sanoivat, että lauloin liian iskelmällisesti, enkä päässyt mukaan. Siihen aikaan kansanmusiikkia laulettiin tanhukerhoissa.

Katri helenasta ei tullut tanhukuningatarta, vaan iskelmäkuningatar. Onko hän tyytyväinen, että näin kävi?

- Olen ehkä saanut tehdä kauemmin töitä iskelmätaivaalla. Meitä iskelmäkuningattaria on aikamoinen nippu. Jos olen yksi heistä, niin ei siinä mitään, mutta en katso olevani läheskään ainoa, Katri Helena heläyttää naurun.

Lue myös: IS: Poliisi pysäytti Katri Helenan liikenteessä kömmähdyksen takia: "Se oli kova paikka"

Kilpailut

Uusimmat