Kuva: AOP

Katri Helena julkisesta roolista: "Artistille ei saa nousta pissa päähän"

28.03.2017 14:00 - Anna Hopi

Laulaja Katri Helena on halunnut läpi uransa olla ihmisiä lähellä.

Iskelmätähti Katri Helena on yksi suomalaisuuden ikoneista. Hän kokee omaavansa paljon luonteenpiirteitä, jotka ovat yhteisiä kaikille suomalaisille.

- Suomalainen on rehti, tekee työnsä hyvin kunnianhimoisesti ja on kuitenkin avoin. Uskon, että minustakin näitä piirteitä löytyy. Tässä ammatissa täytyy välillä suojella itseään, mutta ei se tarkoita sitä, että olisin epärehellinen. Jotkut asiat vaan ovat omia. Pitää olla oma arki, minne pohjaa kaiken. Ei voi olla kala akvaariossa, ihmisen mieli ei sitä kestä. Oma arki pitää minulla jalat maassa ja se pitää minut hengissä ja vireessä, hän äityy pohtimaan julkisuuttaan.

Julkisuuden henkilölle tulee välillä eteen, että yksityisyyden rajaa kokeillaan. Siitä kannattaa kuitenkin pitää Katrin mielestä kiinni.

- Olen sitä mieltä, että on ollut asioita, joita olen halunnut mitää ominani. Sitten kun on tullut aika, että niistä on tullut julkisia, niin ei se ole ollut paha. Se on ollut sellainen asioiden luonnollinen kulku. Hirveä salaileminen ei ole hyväksi ihmisen mielelle, jos pitää elää jonkun salaisuuden kanssa. Asiat tulevat aikanaan valokeilaan. Ei ole mitään asiaa, mitä ei voisi tuoda julkisuuteen - olenhan itsekin todella paljon puhunut, hän sanoo.

- Olen kertonut yksityiselämästä ja on täytynyt niin tehdä, koska tämä kulttuuri perustuu siihen, että on yksityisestä ihmisestä kysymys. Jos tehdään haastattelu ja kerron mun bändistä, niin ei lehtijutussa mainita mitään siitä, koska se on yksi nokkamies, joka näkyy ja kuuluu. Se vaatii niiltä ympärillä olevilta ihmisiltä ymmärrystä, että yhdellä keikat myydään. Kaikki ovat silti yhtä tärkeitä siinä porukassa.

Hän toteaa, että joskus työporukoissa on ollut närää tähden asemasta, mutta yleisesti alalla olevat ymmärtävät pelin hengen.

- Joskus se aiheuttaa ristiriitoja porukoissa, se riippuu vähän itsestäkin. Yleensä se vain tiedostetaan, että artisti tässä nyt menee edellä, ja se on hyväksi meille kaikille. Siinä ei saa artistille nousta pissa päähän, koska muuten työyhteisö reagoi siihen. Asiat täytyy puhumalla selvittää. Eihän kukaan kestä sellaista, että jos joku alkaa olemaan Jumalasta seuraava tässä arjessa. Ihmisiä kaikki ollaan! Hän hymyilee valloittavasti.

Lue myös: IS: Poliisi pysäytti Katri Helenan liikenteessä kömmähdyksen takia: "Se oli kova paikka"

Kilpailut

Uusimmat