Kuva: AOP

Leski muistelee Riki Sorsan huippuvuosia: "En ollut mustasukkainen huomiosta"

10.05.2017 10:00 - Anna Hopi

Barbara Sorsa kertoo tottuneensa 34 yhteisen vuoden aikana siihen, että aviopuoliso oli tunnettu kansanmies.

10. toukokuuta tulee kuluneeksi tasan vuosi iskelmätähti Riki Sorsan kuolemasta. Mies menehtyi syöpätaistelun jälkeen. Leski Barbara Sorsa sanoo menneensä miehensä kuoleman jälkeen päivä kerrallaan eteenpäin. Nyt katse on tulevassa Ilta Rikille -muistokonsertissa, joka summaa Rikin mittavan ja rikkaan uran.

Sen järjestäminen on ollut eräänlaista suruterapiaa myös Barbaralle itselleen, joka kertoo odottavansa iltaa kovasti poikiensa kanssa.

Barbara Sorsa tunsi Rikin pintaa syvemmältä lähemmin kuin kukaan muu. Pari jakoi yhdessä 34 vuoden matkan täynnä rakkautta, juhlaa, arkea ja koettelemuksiakin. Sorsa hyväksyi miehensä ajoittaisen itsekkyyden artistinammattiin kuuluvana asiana, ja arvostaa hyviä hetkiä, jotka pari koki yhdessä.

- Alkuaikoina se oli aika hetkistä - varsinkin se 90-luvun alku oli hysteerinen. En kuitenkaan ollut mustasukkainen Rikille huomiosta. Jotenkin pystyin järkeilemään asian osaksi hänen työtään. Minulle oli vaikeinta se, että yritin pysyä julkisuudesta pois niin paljon kuin pystyin, nainen kertoo.

- Sen kanssa oppii elämään. Se on pakko kestää, koska se on osa toisen ihmisen työtä. Ei auta, että alkaisi vihaamaan ja välttämään julkisuutta. Nykyään julkisuusrumba on mennyt sosiaalisen median myötä hysteeriksi. Silloin kun Riki oli huipulla, oli paljon helpompaa. Tänä päivänä julkisuus on raaempaa.

Sorsa uskoo, että julkisuus oli Rikillekin ajoittain hankalaa.

- Varmasti oli hetkiä, jolloin häneltäkin pinna paloi, mutta en ollut silloin läsnä kun näin tapahtui. Jokainen tietää, että joskus tulee vastaan tilanteita, joita ei jaksaisi. Kaikenkaikkiaan Riki oli todella hyvä niissä tilanteissa. Hän rakasti fanejaan. Rikille julkisuus ei ollut outo asia ollenkaan, hän oli todella luonteva esiintyjä.

"Riki omisti saman kappaleen aina minulle"

Leski kertoo olevansa ylpeä siitä, millaisella intohimolla Riki eläessään teki työtään.

- Olen ollut ylpeä Rikin taiteellisista saavutuksista. Se ei ole kilpailu, missä voitetaan. Siinä artisti tekee musiikkia omista lähtiköhdista, ja ylpeä fiilis tulee, kun hän onnistuu siinä, mitä tavoittelee. Olin ylpeä miten sydämellä Riki teki työtään. Hänellä oli rima korkealla esiintymisissään. Hän antoi aina kaikkensa, Barbara muistelee.

Sorsa sanoo arvostavansa kovasti Rikin hittejä Muuttohaukasta Jokeen. Syvimmin mieleen miehen tuotannosta on jäänyt Kaunis on hän.

- Tuo Ari Sunellin säveltämä kappale on ollut meille tärkeä. Riki lauloi sitä usein häissä ja yksityistilaisuuksissa. Se on eräs lempikappaleistani häneltä. Kun sen kuulee, muistan aina Rikin esittämässä sitä. Hän omisti kappaleen aina minulle, se on kaunis laulu, Barbara kertoo.

Ilta Rikille -muistokonsertti järjestetään Savoy-teatterissa 10. toukokuuta klo 19. Esiintyjinä muun muassa Pepe Willberg, Vicky Rosti, Tommi Läntinen ja Jore Marjaranta. Liput 19 euroa Lippupisteestä ja Savoy-teatterista.

(kuva: AOP)

Lue myös: Leski Riki Sorsan kuolemasta Eeva-lehdessä: "Yritän kovasti päästä eteenpäin"

Kilpailut

Uusimmat