Kuva: Senja Rapila

Kasmir ylistää Kaija Koota: "Voimahahmo, jolla on kovia biisejä"

02.06.2017 10:30 - Anna Hopi

Laulaja Kasmir on hakenut Kaija-kappaleeseen inspiraatiota omilta keikoiltaan.

Kasmirin uusimman singlen nimi viittaa yhteen suosituimmista naisartisteistamme. Kaija Koo on jo julkisesti kertonut olevansa otettu viittauksesta.

- Kaijalla on kovia biisejä ja hän on merkittävä kotimainen artisti. Siinä mielessä tottakai häntä kunnioitan ja inspiroi. Enemmän Kaija valikoitui biisin aiheeksi siksi, koska tuntuu, että hän on oman sukupolveni naisille voimahahmo ja iso fanituksen kohde. Sitä kautta Kaija ui mukaan kertosäkeeseen, hän sanoo.

Kaija on myös parisuhdekappale. Miten Suomen tunnetuin naisartisti liittyy parisuhdeasioihin?

- Se liittyy siten, että monesti pariskunnat menevät yhdessä kuuntelemaan keikkoja. En tiedä, että menisinkö itse ekana Kaija Koon keikalle, mutta kun on yhdessä jonkun kanssa, tehdään kompromisseja.

"On työvoitto, jos miehet kehuvat biisejäni"

Kappaleella on juuret myös artistin omaan uraan ja esiintymisiin.

- Omilla keikoillani näen usein miehiä, jotka on raahattu vastahakoisesti keikalleni. Näen lavalta niitä ilmeitä, Kasmir avaa.

- Kumminkin sitten lauletaan mukana, vaikka ei osata sanojakaan Vadelmaveneeseen. Vaikka miesten olisi vaikea lähteä katsomaan mun keikkoja, niin paikan päällä onkin sitten kivaa ja kunnon bileet. Kun on tärkeän ihmisen kanssa paikalla.

Kasmir myöntää nauraen, että sitäkin näkee, etteivät miehet kehtaa myöntää kuuntelevansa parrakkaan, falsettia laulavan miesartistin musiikkia.

- Sieltä se vastahakoisuus varmaan kumpuaa. Keikan jälkeen tulee miehet usein jututtamaan, ja tulee tunnustuksia, että eivät ole välittäneet kappaleistani Spotifyssa, mutta livenä olenkin vakuuttanut heidät. Se on hieno työvoitto. Olen saanut positiivista palautetta välispiikeistäni ja siitä, miten olen lavalla muuten, hän hymyilee.

Kuuntele kappale alta.

Lue myös: Kasmir rakastui ja teki siitä kappaleen - "En muista milloin olisi mennytkään näin hyvin!"

Kilpailut

Uusimmat