Suomalaismuusikko teki kappaleen kehitysvammaisten kanssa: "Heidän ilonsa oli koskettavaa"

16.06.2017 10:21 - Anna Hopi

Olli Helenius on vakiovieras helsinkiläisessä kehitysvammaisten toimintakeskuksessa.

Suomalaismuusikko Olli Helenius julkaisi eilen singlen yhteistyössä Helsingin Kehitysvammaistuki 57 ry:n kanssa. Kappaleella on artistille erityinen merkitys, koska hän päätyi aikoinaan tuttavansa kautta tekemisiin Oskarinpuiston toimintakeskuksen kanssa, ja tutustui joukkoon ihania, aitoja ihmisiä.

Helenius sanoo, että häntä koskettaa kehitysvammaisissa eritoten heidän aito ilonsa ja se, että kaikki tunteet näytetään suoraan peittelemättä.

- Minusta tuli ajan kuluessa toimintakeskuksen vakiovieras. Olen esiintynyt heidän kevät- ja joulujuhlissaan ja vieraillut siellä säännöllisesti tervehtimässä heitä, Helenius kertoo Iskelmälle.

Olli Helenius sanoo idean syntyneen yhdessä toimintakeskuksen kanssa. Hän keräsi biisi-ideoita kehitysvammaisilta. Kaikenlaisia ehdotuksia tuli - tärkeitä olivat muun muassa onnellinen elämä, aamukahvi ja kesän odotus.

Näistä aineksista syntyi Hyviä hetkiä -kappale.

Helenius esitti kappaleen toimintakeskuksen kesäjuhlissa.

- Biisistä tehdyllä videolla on tilannekuvia yhteisistä hetkistämme. Oli esimerkiksi ihan mieletön hetki, kun väänsimme kättä erään Down-pojan kanssa. Annoin hänen voittaa minut kolmesti. Se hänen ilonsa, kun hän voitti tällaisen ison miehen kädenväännössä oli jotain ihan uskomatonta, sanoo laulaja.

Katso kappaleen video alta.

Lue myös: Avioero pysäytti Olli Heleniuksen: "Opettelen nyt elämään yksin"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat