Kuva: Ville Juurikkala

Oliver-yhtyeen solisti Jari Väyliö erosi: "Vuosien kumppanuus vaihtui viileisiin kohtaamisiin"

30.06.2017 13:20 - Anna Hopi

Vaikean päätöksen taustalla oli tunteiden viileneminen.

Oliver-yhtyeen solistilla Jari Väyliöllä on takanaan vaikea vuosi. Hän teki sanoittaja Hanna Lindin kanssa kappaleen, jota tuntuu vaikealta laulaa. Syy on siinä, että kappale viiltää syvälle sydämeen juuri siihen kipeään avohaavaan. 2 ihmistä -kappaleen taustalla laulajan oma ero kumppanista ja lasten äidistä, joka tapahtui tänä talvena. 

Tänään julkaistu kappale on paljas ja avoin kertomus kahden ihmisen välisen yhteyden, rakkauden ja kumppanuuden päättymisestä.

- 2 ihmistä on ehkäpä yhtyeemme historian henkilökohtaisin laulu minulle. Se tulee niin suoraan sydämestä kuin vain voi tulla. Sitä ei ollut helppoa tehdä, eikä laulaa. Se teki monessa kohtaa kipeää. Tuottaja Rake Eskolin totesi biisiä työstettäessä, että ei Jari tällaisten laulujen tule ollakaan helppoja laulaa, Väyliö kertoo.

- Olin pitkään sitä mieltä, että sen mitä olen onnistunut rakentamaan, ei saa missään olosuhteissa antaa hajota. Ei rikkoutua eikä lakata olemasta, koska olinhan minä ollut sitä itse rakentamassa. Kaikki se hyvä, joka oli rakentunut vuosien kumppanuudelle, oli vaihtunut arjen viileään kohtaamiseen ja pakollisten asioiden mauttomaan hoitamiseen.

"Tajusin, että haluan olla onnellinen"

Väyliö kertoo kipuilleensa omien ristiriitaisten tunteidensa kanssa jonkin aikaa.

- Sitten se iski. Elämäntarkoitus. Miksi minä olen täällä? Tajusin, että minä haluan olla onnellinen. Olen ansainnut sen ja saan vapaasti kulkea sitä kohti. Ja sitä kautta pystyn myös antamaan läheisilleni niin paljon enemmän rakkautta, iloa ja onnea, hän taustoittaa.

- Päätös erosta oli varmasti elämäni kovimpia ja vaikeimpia, mutta se piti tehdä. Teimme sen yhdessä ja yhteisesti. Kuin kaksi vanhaa ja viisasta avasimme lukot ja päästimme toisemme lentoon. Kiitollisena ja kunnioittaen kaikesta siitä, mitä olimme saaneet yhdessä kokea ja rakentaa.

(kuva: Ville Juurikkala)

"Olin jo tippumassa syvyyksiin"

Oliver-yhtyeen solisti pitää uutta 2 ihmistä -kappaletta toivoa tuovana erobiisinä.

- Se ei ole surullinen laulu, vaikka sen aihe onkin painava Kappale luo toivoa ja rohkeutta tarttua asioihin, vaikka ne olisivat kuinka kipeitä. Se on energinen ja helposti lähestyttävä kappale, jossa on ennen kaikkea toivoa paremmasta ja myös uskoa siihen, hän avaa.

Kappaleen tekstiä on ollut mukana tekemässä Hanna Lind, joka tunnetaan erityisesti huippusuositusta Kun sanat riittävät -Facebook sivustosta, jossa hän julkaisee omia kirjoituksiaan.

- Hanna on supertuottelias ja kokonaisuuksia hyvin hahmottava kirjoittaja. Hän ohjasi mua monen ojan yli kun olin jo tippumassa syvyyksiin. Ilman tätä yhteistyötä 2 ihmistä -teksti ei olisi niin painava kuin se nyt on. Olen tästä tekstistä todella onnellinen ja ylpeä, Väyliö kehuu.

Oliver tekee kesällä vajaat parikymmentä keikkaa ja kiertue kestää aina lähes elokuun loppuun saakka. Luvassa on esiintymisiä muun muassa Iskelmä Festivaaleilla lauantaina keskiyöllä, Helsingissä Espan lavalla ja Rautalammin tunnelmallisilla Morton Festeillä. Katso alta yhtyeen keikkakalenteri.

Katso yhtyeen kesäkeikat alta.

23.06.17 Virrat, Virtain Juhannus
24.06.17 Kihniö, Pyhäniemen Juhannus
30.06.17 Tampere, Kaijakka
01.07.17 Iskelmä Festivaali
07.07.17 Seinäjoki, Palaveri
08.07.17 Helsinki, Espan Lava, klo 15.30
08.07.17 Hankasalmi, Ravintola Hankala
14.07.17 Turku, Apollo Live Club, klo 21.00
14.07.17 Piikkiö, Ihan Vaan Pubi
28.07.17 Mänttä, Honkahovi, MOM-tapahtuma
29.07.17 Tampere, Keskustori, Kukkaisviikot
04.08.17 Virrat, Rantaterassi Baarpuuri
05.08.17 Pielavesi, Kesäjamit
12.08.17 Salo, Hometown
18.08.17 Rautalampi, Morton Fest
19.08.17 Joutsa, Huttula, Joutsan Markkinat

Lue myös: Suomalaislaulaja jätti alkoholin ja löysi urheilun - laihtui kilokaupalla

Kilpailut

Uusimmat