Kuva: Mikko Räsänen

Neon 2 -jäsenten eeppinen keikkamatka - poliisi pysäytti: "Ei helvetti pojat, oletteko hulluja"

16.10.2017 15:30 - Anna Hopi

Neon 2 -yhtye ajoi keikkamatkojaan autolla, joka olisi toimintakuntonsa perusteella kuulunut romuttamolle.

Neon 2 -yhtye on kolunnut vuosien aikana suuren osan suomalaisista keikkapaikoista. Aina bändin kulkuvälineissä ei ole ollut kehumista. Muusikko Rami Alanko muistelee yhtyeen kulkeneen vuosimallin -79 Datsun Cherryllä pitkään keikoilla, vaikka auton kunnossa ei ollut kehumista.

- Se oli minun autoni, ja sellainen äärimmäisen ruosteinen, miljoona kilometriä ajettu auto, Alanko kertoo Iskelmän synttäriristeilyllä.

- Se oli ruma, eikä kovin luotettavakaan, huikkaa laulaja Jussi Rainio väliin.

(kuva: Mikko Räsänen)

- Muistan eräänkin matkan, kun tulimme Helsingistä, ja kuului ajomatkalla kauhea kolahdus. Mietimme, että mikähän siellä tippui. Se oli sisälokasuoja. Ajoimme sen yli ja jätimme tien varteen. Yhtäkkiä auton etukulma napsahti irti, ja alkoi lepattaa tuulessa kuin lokinsiipi, hän jatkaa.

- Sehän oli äärimmäisen vaarallista, että auton lokasuoja lepatti puolitoista metriä metsän puolelle. Se olisi voinut osua pyöräilijään. Mietimme, että kyllä silti pääsemme autolla Laitilaan asti, vieressä oleva Alanko toteaa.

(kuva: Mikko Räsänen)

Tilanne eteni niin, että poliisi pysäytti kaksikon tiellä.

- He sanoivat, että "ei helvetti, pojat, oletteko hulluja". Juttu ratkesi sillä, että otin kengännauhani ja sidoin niillä lokasuojan kiinni autoon. Pääsimme iloisesti jatkamaan matkaa Laitilaan, Rainio selostaa.

Vaikka bändi muistelee auton olleen pahanlaatuinen rotisko, Rami Alanko oli sen verran hyvä myyntimies, että sai myytyä auton eteenpäin.

- Muistan vieläkin, että maksoin autosta 2500 markkaa. Myin auton kaikkien koettelemusten jälkeen vielä Pietariin ja sain siitä 1700 markkaa, Rami nauraa.

1990-luvulla Neon 2 -yhtyeen miehet hurmasivat pitkätukkina. (kuva: Youtube)

Lue myös: Neon 2 muistelee 1990-luvun alun hiustyyliään - "Hävettää ja naurattaa"

Lue myös: Neon 2 -yhtye paljastaa ysärisuosion varjopuolen: "Saimme jatkuvasti kuulla olevamme julkihomoja"

Kilpailut

Uusimmat