Kuva: Senja Rapila

Anssi Kela avautuu Michael Jackson -fanituksesta - paljastaa nyt, osaako moonwalkia

12.12.2017 13:30 - Anna Hopi

Tärkeimmät -ohjelmasarjassa artistit paljastavat lempikappaleensa ja tarinat niiden takaa.

Laulaja Anssi Kelalla, 45, on yksi lapsuuden idoli yli muiden. Poptähti Michael Jacksonin musiikki on vaikuttanut suomalaismuusikon tuotantoon. Hän kertoo Iskelmän Tärkeimmät -ohjelmasarjassa edelleen arvostavansa popikonin tuotantoa.

- Teimme broidin kanssa yhteishankinnan, kun olimme isovanhemmilla käymässä Lahdessa. Löimme viikkorahamme yhteen ja menimme kirjakauppaan ostamaan Michael Jacksonin Off The Wall -albumin. Se on ensimmäinen levy, jonka olen ostanut, eikä silloin menneet rahat hukkaan. Se on edelleen yksi kovimmista albumeista, jonka tiedän, hän sanoo juontaja Satu Kotosen haastattelussa.

- Levyn nimikappale Off The Wall ei ole tunnetuin Michael Jacksonin biiseistä, mutta olen aina tykännyt siitä. Muistaakseni se on Rod Tempertonin tekemä kappale. Hän teki Jacksonille monia klassikoita seuraavalle Thriller-albumille.

Michael Jackson oli Anssi Kelan suurin lapsuuden idoli. (kuva: AOP)

Monet Michael Jacksonin fanit ovat vuosien saatossa imitoineet hänen pukeutumistyyliään, laulamistaan ja tanssiliikkeitä. Tunnustaako Anssi Kela kokeilleensa tunnettua moonwalk-tanssiliikettä?

- Moonwalk ei ole lähtenyt minulta missään vaiheessa. Michael Jackson oli minulle myös ulkomusiikillinen vaikuttaja tämän levyn ilmestyessä. Olin silloin vielä ala-asteella Vihdin kirkonkylällä. Silloin Jacksonin tavaramerkki oli se, että toisessa kädessä pidetään paljeteilla koristeltua valkoista hanskaa.

- Minulla oli talvirukkanen, jolla oli valkoinen vuori. Kun sen käänsi nurinpäin, niin jonkun aikaa vedin tällä swägillä välitunneilla, että minulla oli vaan toinen hanska -30 asteen pakkasella kädessä ja vuori käännettynä väärinpäin. Toinen käsi oli punainen ja muuttumassa sinisen suuntaan.

Tärkeimmät -ohjelmasarjassa on äänessä tällä viikolla Anssi Kela. Voit kuunnella sarjaa Iskelmän iltapäivässä 14-18.

Lue myös: Anssi Kela: Puhuminen on auttanut sydänsuruissa

Kilpailut

Uusimmat