Kuva: Mikko Räsänen

AL: Emma-gaalasta vetäytynyt Popeda esiintynyt todellisuudessa monta kertaa playbackinä

15.01.2018 10:45 - Iiro Myllymäki

Aamulehden haastatteleman Popeda-historioitsijan mukaan yhtye on esiintynyt monessa televisio-ohjelmassa taustanauhojen kanssa.

Rock-yhtye Popeda ilmoitti perjantaina Facebook-sivullaan, että peruu esiintymisensä tämän vuoden Emma-gaalassa. Syyksi yhtye kertoi sen, että gaalassa ei saa soittaa livenä, vaan musiikki tulee taustanauhalta.

”Popeda on livebändi eikä tunne tarvetta muuttaa tapojaan 40 vuoden jälkeen”, Facebook-päivityksessä perusteltiin.

Aamulehti kertoo, että todellisuudessa Popeda on 40-vuotisen historiansa aikana soittanut useampaan otteeseen playbackinä. Popedan historiikin kirjoittanut Vesa Kontiainen muistaa monta 1980- ja 1990-luvun televisio-ohjelmaa, joissa bändi on esiintynyt taustanauhojen kanssa.

- Hittimittari, Iltatähti, Toivotaan, toivotaan, Levyraati, Tuubi ja Casino. Näissä ainakin, Kontiainen sanoo Aamulehdelle.

(kuva: Mikko Räsänen)

Kontiainen kertoo, että tämä oli ennen yleinen tapa television musiikkiohjelmissa. Kontiainen miettii, että Popeda on ehkä tiukentanut linjauksiaan taustanauhojen käytöstä tällä vuosikymmenellä.

- Voi tietysti olla, että Popeda ei halua enää esiintyä playbackinä. Muistini mukaan he ovat esiintyneet ainakin tällä vuosikymmenellä aina vain livenä. Ennen oli toisin, Kontiainen kertoo.

Lue myös: Popeda juhlisti 40-vuotista uraansa näyttävästi - katso fanien kuvat ja videot keikalta

Lähde: Aamulehti

Kilpailut

Uusimmat