Kuva: Mikko Räsänen

Popeda saa tukea: "Nöyryyttävää pyytää muusikoita näyttelemään soittamista!"

17.01.2018 14:00 - Mikko Räsänen

Popeda perui esiintymisensä Emma-gaalassa, kun selvisi, että bändi joutuisi soittamaan playbackina.

Popeda kertoi viime viikolla, että bändi peruu helmikuiseen Emma-gaalaan suunnitellut esiintymisensä, koska yhtye ei olisi saanut esiintyä livenä vaan olisi joutunut turvautumaan taustanauhoihin. Yhtyeen päätös on saanut paljon tukea niin faneilta kuin muusikkokollegoilta. 

"Miksi pitäisi esiintyä playbackinä...hatunnosto heille, kun tekevät aidosti, eivätkä tingi periaatteestaan!", Mirka Valli kirjoittaa Radio SuomiRockin Facebook-sivulla.

"Hienoa! Ihan oikein. Muusikkoja eikä mitään näyttelijöitä", Vesa Järvenpää sanoo Radio Novaan Facebookissa

Muusikkokollegoista Popedan päätöstä on puolustanut ainakin Tommy Lindgren, joka tunnetaan muun muassa Don Johnson Big Bandin keulahahmoman. Lindgren kirjoitti mielipiteensä Facebookin suosittuun Kuka Mitä Häh? -ryhmään, missä keskustellaan kotimaisesta 

"Mun mielestä on nöyryyttävää että muusikoita pyydetään kustannussyistä näyttelemään soittamista musiikkialan suurimmassa ja ainoassa vuotuisessa tv-gaalassa. Viimeisen vajaan 15 vuoden aikana yksikään omista orkestereista ei ole siihen suostunut, ja tappelun jälkeen on aina livenä vetämiseen suostuttu. Aina on muutama muukin jaksanut tapella, mutta selvä vähemmistö kaikista artisteista. Itse olen sitä mieltä että kenenkään ei pitäisi joutua tappelemaan", Lindgren kirjoittaa.

Lue myös: AL: Emma-gaalasta vetäytynyt Popeda esiintynyt todellisuudessa monta kertaa playbackinä

Kilpailut

Uusimmat