Kuva: Mikko Räsänen

Janna Hurmerinta: Vaikeiden asioiden käsittelemistä ei voi paeta

04.03.2018 12:45 - Emmi Moilanen

Tuoreen Täyteen Vaan sinkun julkaissut artisti...

Laulaja Janna Hurmerinta kertoo, että perjantaina 23. helmikuuta julkaistu Täyteen Vaan -kappale on saanut kuuntelijoilta positiivisen vastaanoton.

- Olimme julkaisupäivänä keikalla Oulussa ja yleisö osasi alusta loppuun saakka ulkoa tämän kappaleen, Janna iloitsee Voice.fi:n haastattelussa.

Artisti on saanut kappaleesta paljon kommentteja myös sosiaalisen median puolella. Janna toivookin, että tuore sinkkubiisi voisi toimia rohkaisevana kokemuksena kuuntelijoille.

- Toivon, että kappaleen voi kuulla voimaannuttavana erityisesti sellaisissa tilanteissa, joissa olisi helpompi lakaista omat tunteet maton alle ja väistellä kokemiensa asioiden käsittelemistä.

Vaikeiden asioiden työstämistä on pitänyt harjoitella

Jannan mukaan tuoreen kappaleen kantava teema onkin se, kuinka vaikeiden asioiden kohtaamista ei tulisi lykätä. Kyseessä on opetus, jonka kanssa laulaja on joutunut painimaan myös omassa elämässään.

- Mitä kauemmin pakenet jonkun asian käsittelemistä, joka on jossain vaiheessa kuitenkin kohdattava, sitä vaikeammaksi se muuttuu.

Jannalle musiikki on aina ollut tärkein kanava tunteiden purkamiseen.

- Onneksi on myös ihania ja läheisiä ystäviä, joihin voi luottaa ja joiden kanssa voi puida asioita, laulaja lisää.

Vanheneminen ei pelota

Tuoreesta kappaleesta löytyvät myös sanat ”kuinka väärin se on, että oon pian liian vanha.” Janna ei kuitenkaan myönnä kärsivänsä ikäkriisistä.

- Olit sitten kaksikymmentä tai viisikymmentä, olet aina johonkin asiaan liian vanha, Janna pohtii.

- Minkä ikäisenä tahansa voi tulla sellaisia tunteita. Olet vaikka 14-vuotias ja liian vanha leikkimään barbeilla. Kaksikymppisenä et ole enää koululainen ja aikuisuuden vastuu voi tuntua raskaalta. Tai olet vaikka kolmekymmentä, etkä ole löytänyt vielä aviomiestä niin yhteiskunta katsoo, että milloin teet lapsia. Neli- ja viisikymppisenä sitten tulevat muut asiat, hän jatkaa.

Kappaleen lyriikoista huolimatta vanheneminen ei pelota laulajaa.

- Sehän on kaikilla sama juttu. Muutos on ainoa asia, joka on pysyvää tässä elämässä ja siihen täytyy asennoitua.

Oma aika ei ole itsestäänselvyys

Toista albumiaan työstävä Janna kertoo myös, että artistin työssä epäsäännölliset työajat ja keikkaelämä tuovat arkeen omat haasteensa.

- Jos en ota itselleni omaa aikaa vaikka tuntia päivässä, saatan tehdä koko ajan ainakin alitajuisesti töitä.

Aina töistä irtautuminen ei ole helppoa, ja oman ajan ottamiseen tulee keskittyä tietoisesti.

- Olen yrittänyt nyt harjoitella sitä, että kun tulen illalla kotiin, laitan puhelimen äänettömälle ja katson vaikka Netflixiä, kun laitan ruokaa, Janna jatkaa.

Kuuntele Jannan uusi Täyteen vaan -kappale alta.

Lue myös: Janna edusti upeana pitkässä iltapuvussa - katso kuvat!

Lue myös: Janna jakoi kuvan itsestään 13-vuotiaana - tunnistaisitko tähteä?

Kilpailut

Uusimmat