Kuva: Vilma Kaura

Suomalaislaulaja avautui yksinäisyydestään Facebookissa: "Pelotti, ettei kotona ollut ketään"

11.09.2018 15:45 - Erica Alaluusua

Jari Väyliö kertoo yhtyeen Facebook-sivustolla kamppaileensa eron jälkeen yksinäisyytensä kanssa.

Oliver-yhtyeen solisti Jari Väyliö avautui avioeron jälkeisestä yksinäisyydestään yhtyeen Facebook-sivulla. Väyliö, joka erosi vuonna 2017, päätti käsitellä eron jäkeiset tuntemuksensa yksi kerrallaan.

Väyliön mukaan päässä alkoi pyöriä ajatus: "Mitä jos jää yksin?"

"Yksinäisyys alkoi suuremmin iskeä vastaan jo viime kesänä. Keikkoja oli älyttömästi ja kun ajelin sunnuntaina kotiin niin lähinnä pelotti. Pelotti se, että siellä ei ollut ketään eikä kukaan ollut lopulta edes kovin kiinnostunut siitä, että olin kotona", Väyliö kirjoittaa. 

Tekstissään Väyliö mainitsee, että vaikka ympärillä olikin ihmisiä, ei yksinäisyys kaikonnut. Väyliö päätti itse hävittää yksinäisyyden tunteen elämästään. Elämä alkoikin hänen mukaansa asettua ja hän siirsi katseensa kohti tulevaa. Myös lähipiiri huomasi muutoksen ja totesi Väyliölle tämän voivan paremmin.

Väyliö ei sanojensa mukaan tahdo unohtaa olleensa yksinäinen.

"Yksinäisyys on kamalaa. Se on sisältä käsin ihmistä syövä tunne, joka lamauttaa lopulta aivan kaiken. Se saa meidät toimimaan täysin eri tavalla miten haluaisimme normaalisti toimia ja mikä pahinta se myös vie meiltä itsetunnon."

Tekstissään laulaja kehottaa myös muita katsomaan ympärilleen ja tarjoamaan apuaan. 

Väyliö kertoo, että yhtyeen tuore singe Balladi yksinäisille syntyi, kun hän puhui omasta yksinäisyydestään useiden tuntien ajan sanoittaja Hanna Lindin kanssa. Tämän jälkeen Lind oli kirjoittanut tekstin, joka Väyliön mukaan jäi kiemurtelemaan hänen mieleensä. 

"Avasin lyriikkavihkon noiden Hannan rivien kohdalta ja sitten tapahtui sellaista, joka ei kovin usein tapahdu. Lauloin sävellyksen ulos laakista yhdeltä istumalta. Aivan käsittämätön hetki. Siinä meni n. 10 minuuttia ja biisi oli käytännössä valmis." 

Koskettavan kirjoituksen voit lukea kokonaisuudessaan alta.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Oliver-yhtyeen Balladi yksinäisille -kappaleen voit kuunnella alta.

Mikä upotus ei näy, kuuntele kappale täältä.

Lue myös: Oliver-yhtyeen solisti Jari Väyliö erosi: "Vuosien kumppanuus vaihtui viileisiin kohtaamisiin"

Lähde: Facebook

Kilpailut

Uusimmat