Kuva: Vilma Kaura

Jay Lewis tylyttää Olli Lindholmia: "On kyllä niin likaista peliä, että häpeän jo hänenkin puolestaan"

15.09.2018 14:57 - Senja Rapila

Yö-yhtyeen entinen basisti jäi ilman korvauksia oikeudessa. Asiasta päätettiin aiemmin tällä viikolla.

Kerroimme pari päivää sitten, että Yö-yhtyeen solisti Olli Lindholm ei joudu maksamaan korvauksia yhtyeen entiselle basistille, Jukka "Jay" Lewisille. Lewis on nyt kommentoinut asiaa ensimmäisen kerran julkisesti omalla Facebook-tilillään.

"Nyt esille on oikeudenkäynnissä vihdoin otettu ”viralliset” potkujen syyt. Meinasin saada hysteerisen naurukohtauksen oikeudessa, niin absurdeja selityksiä siellä heitettiin pöytään", Lewis kirjoittaa.

Hän luettelee päivityksessään neljä erilaista syytä, joiden vuoksi hänelle on pystytty antamaan "virallisesti" ja syystä potkut. Lisäksi Lewis syyttää tekstissään Olli Lindholmia kaksinaamaisuudesta.

"Syy 1. Olin kysynyt Ollilta Emma-Gaalassa lavalle mennessä ”keitä nuo nollanaamat ovat?” Eli toisin sanoen jatkoin luontevasti samaa kielenkäyttöä johon olin tottunut niin takahuoneissa kuin bussissakin, ja yleensäkin Yön toimintaan liittyvissä, usein varsin mauttomissakin keskusteluissa, joihin huom. KAIKKI osallistuivat, enemmän tai vähemmän", Lewis tilittää.

"Kaikkein hulluinta tässä on se, että koko sirkuksen johtaja on itse luonut omalla käytöksellään tämän huulenheitto-ilmapiirin jossa ei säästellä ketään, vaikkakin kaikki on tähän asti ollut porukan puolisalaista sisäpiirihuumoria. Nyt hän siis kehtaa tuomita minut yhden, kevyen herjan takia koko maailman edessä. Jos kaikki tietäisivät miten hän ihmisistä puhuu niin suosiota ei olisi missään Suomen kolkassa, koskaan enää. On kyllä niin likaista peliä että häpeän jo hänenkin puolestaan."

Toisena syynä Lewis kertoo basson unohtamisen lavalle mentäessä.

"Olin unohtanut bassoni lavalle mentäessä. Kyllä, 10 vuoden käytäntö, jossa Teemu ojentaa basson suoraan kaulaani juuri ennen lavalle nousua(oli muuten hänen ideansa alunperinkin)muuttui hetkeksi viimeisillä 35 v.keikoilla, ja minun piti muistaa ottaa se takahuoneen telineestä itse. No, yhden kerran unohdin. Sen verran euforiaa nuo viimeiset keikat aiheuttivat minussa että muistikin pätkäisi vähän, oli nimittäin sen verran hienoa, fiiliksen näkee kyllä tallenteesta hyvin, lavalla ei toden totta mökötetty. Tämä oli kuitenkin toinen iso syy potkuihin. Miettikää sitä."

Kolmantena syynä on "kännykän räplääminen lavalla".

"Minä olin räplännyt kännykkääni lavalla, kun muut olivat jo poistuneet. Hyvin mahdollista, olin nimittäin niin umpirakastunut koko sen rundin ajan että odotin koko ajan uutta viestiä kihlatultani, ja koska hän asui Ruotsissa, välimatka vielä lisäsi tarvettani olla mahdollisimman paljon yhteydessä. Mutta Yössä ei ilmeisesti saa olla rakastunut, eikä varsinkaan saa näyttää sitä. Rakkaudesta kyllä lauletaan kyllästymiseen asti, mutta se, että osoittaa välittävänsä toisesta on näköjään ankarasti tuomittavaa hommaa. Sen olen silti huomannut laulaessani omia Yöbiisejäni että lavan reunalla mesettäminen ja somettaminen kännykällä ovat Olli Lindholmille täysin luontevia ajankulutustapoja keikalla(sen jälkeen kun hän on käynyt vessassa), sen sijaan että hän tarkkailisi bändinsä suoritusta. Miettikää sitä."

Neljäs syy liittyi treenaamisen haluttomuuteen.

"Tätä ei edes lukenut lehdissä, mutta oikeussalissa kuultiin myös että olin sanonut taustalaulajien treenatessa takahuoneessa ettei minun tarvitse treenata, ja Lindholm oli tästäkin ottanut nokkiinsa, aivan syyttä. Niin, no aika hyvin kyllä tunsin biisit ja osasin omat stemmani verrattuna kolmeen naiseen, jotka eivät olleet koskaan aiemmin laulaneet ainuttakaan Yön biisiä esiintymislavoilla. Eikö sekin ole aika selvä homma kaikille? Olen myös laulanut niitä stemmoja studiosta asti, joka levylle. Osasin ne unissanikin. Miettikää sitä."

Voit lukea koko päivityksen alapuolelta.

Lue myös: Kaija Koo kieltäytyy faniselfieistä, sanoo nyt suorat sanat somesta: "Riistäytynyt käsistä"

Kilpailut

Uusimmat