Kuva: AJ Savolainen

Pohdintaa yhteisöllisyydestä ja välittämisestä - Vesterinen yhtyeineen julkaisi uuden albumin

01.03.2019 08:45 - Reija Saarinen

Uusi levy kantaa nimeä Faaraoiden aika.

Vesterinen Yhtyeineen julkaisi tänään uuden albumin, joka kantaa nimeä Faaraoiden aika. Tekijöiden mukaan levyllä pohditaan vahvasti vahvasti yhteisöllisyyttä ja välittämistä sekä yksilön iloja ja suruja.

– Levylle on vähän salakavalasti syntynyt oikeastaan kaksi vahvaa, käsi kädessä kulkevaa teemaa. Toinen on yksilön mahdollisuudet vaikuttaa omaan yhteisöönsä, toivottavasti positiivisella tavalla, sillä niitä tyyppejä kaivataan nykymaailmassa. Ja sitten toisaalta levy käsittelee myös yksilön väsymistä yhteisön paineen alla, yhtyeen laulaja ja nokkamies Tero Vesterinen kertoo ja jatkaa:

– Ehkä meidän slaavilainen mielenmaisema ajaa kirjoittamaan haastavista ja synkemmistä aiheista, mutta kyllä siihen rinnallekin tarvitaan iloisia lauluja ja positiivisen asian esille tuomista. Olemmekin onnistuneet luomaan tälle levylle myös toivoa ja uskoa tulevaan.

Levyn kappaleiden tekoon on osallistunut ennätysmäärä bändin jäsenistä, mikä on rikastanut yhtyeen sointia entisestään.

– On ollut hienoa tehdä isolla kymmenen hengen porukalla uutta musiikkia. Ja samaan aikaan ryhmään on tullut kokenut pop-tuottaja Olsson. Siitä seuraa sekä törmäyksiä että paljon uutta hyvää. Pyrkimyksenämme on olla mukana popmaailmassa, mutta omilla erikoisilla ehdoillamme. Se tarkoittaa ison orkesterin runsasta ilmaisua, mutta samaan aikaan tehokasta popmusiikkia. Bändin puolelta biisien tekoon on nyt osallistunut ennätysmäärä jäsenistöstä, ja pakko nostaa esiin uusista jäsenistämme erityisesti pianistimme Iikka Kotaja, jonka sovituksellinen osaaminen vie meitä nyt uuteen suuntaan esimerkiksi jousisovitusten suhteen, yhtyeen rumpali Teemu Jokinen kertoo albumin synnystä.

Levyn pääset kuuntelemaan alta.

Vesterinen Yhtyeineen – Faaraoiden aika -kiertue (kevät 2019)

1.3. Helsinki, Tavastia LOPPUUNMYYTY 8.3. Hämeenlinna, Verkatehdas 9.3. Pieksämäki, Poleeni 14.3. Hyvinkää-sali 15.3. Lahti, Möysän Musaklubi 16.3. Kuopio, Musiikkikeskus 22.3. Turku, Logomo / Teatro-sali 23.3. Rauma, Brummi 24.3. Vaasa, Kaupunginteatteri 5.4. Pori, Promenadi-sali 6.4. Salo, Teatteri Provinssi 12.4. Ylivieska, Akustiikka 13.4. Tampere-talo / Iso sali 26.4. Raahe-sali 27.4. Oulu, Madetojan Sali 28.4. Rovaniemi, Korundi LOPPUUNMYYTY 3.5. Seinäjoki, Rytmikorjaamo 4.5. Jyväskylä, Lutakko 11.5. Helsinki, Savoy-teatteri 25.5. Köyliö, Lallintalo (+Eppu Normaali)

Kilpailut

Uusimmat