Kuva: Lauri Kujanpää

Fanien yhteiskuvapyynnöt hämmentävät Ville Pusan lapsia - "En vie artistielämää kotiin"

28.05.2019 19:45 - Lauri Kujanpää

Pusa julkaisi uuden kappaleen 15 vuoden tauon jälkeen.

Muusikko Ville Pusa, 47, on palannut jälleen artistielämään. Miehellä ehti vierähtää 15 vuotta, ennen kuin julkaisi uuden kappaleen.

Pusa kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että muun muassa hänen Riikka-vaimollaan oli osuutta paluuseen.

- Ei ehkä ole mitään tiettyä syytä, mutta aika teki tehtävänsä. Ihmiset kyselivät usein, että milloin oikein julkaisen uutta musiikkia ja en osannut siihen vastata. Yksi syy paluuseen oli tietenkin se, että kukaan ei tee enää tällaista kitarapop-musiikkia isoilla teemoilla ja isoilla kertosäkeillä. Tietenkin vaimonikin patisti minua, että nyt teet sen levyn, kun olet siitä niin kauan puhunut. Olen todella onnellinen siitä, että palaute on ollut uudesta kappaleesta hyvää, Pusa kertoo.

Paluu ei kuitenkaan pelottanut, vaikkakin musiikkibisnes on muuttunut vuosien aikana kovasti.

- Enemmänkin minulla oli olo, että halusin näyttää, että kyllä me vanhemmatkin artistit vielä osataan. Olemme tehneet popmusiikkia iät ja ajat ja se näkyy siinä jäljessä. Olen musiikin suhteen todella perfektionisti ja kaikki nyanssit pitää olla viimeisen päälle, Pusa sanoo ja jatkaa:

- Monet ovat löytäneet musiikkini uudelleen ja kehuneet, että miten minun levyni ovat niin laadukkaita. Siellä on jokainen biisi tehty täydellä sydämellä eikä täytekappaleita ole.

Pusa oli vuosituhannen vaihteessa hurjassa nousussa. Hän voitti muun muassa Emma-palkinnon sekä oli MTV Nordicin katsojalistan ensimmäisenä. Sen jälkeen mies vetäytyi musiikista ja teki muun muassa teatteria sekä musiikkia Kadonneen Jäljillä -sarjaan.

- Tehtiin sarjan neljään ensimmäiseen kauteen musiikit yhdessä ystäväni kanssa. Se oli aika hienoa, kun jos esimerkiksi sarjassa matkustettiin Tsekkeihin, niin sitä sitten piti tehdä sellaista musiikkia. Markus Selin kehui, että mikään ohjelma ei ole koskaan saanut niin paljoa palautetta musiikista kuin se. Se on todella koskettava ohjelma ja musiikkimme vielä lisäsi sitä koskettavuutta.

- Olin myös The Voice Of Finland -ohjelmassa seitsemän vuotta töissä. Olin valitsemassa kilpailijoita ja annoin heille esiintymisvalmennusta. Sitten on tullut tehtyä musikaaleja sekä teatteria. Perustin myös hot dog -yrityksen!

Uusi kappale

Pusan uusin single on kappale nimeltään Ödets Land. Mies kertoo, että studiossa oleminen pitkän ajan jälkeen oli todella järisyttävä kokemus.

- Muistan, kun olimme soittaneet kaikki soittimet ja sitten puuttui enää laulu. Kun lauloin sen kappaleen ensimmäistä kertaa läpi, niin koko kroppani tärisi. Siinä tuli itkukin silmään, kun tajusin, että olen ikävöinyt tätä ja tämä on edelleenkin maailman siisteintä hommaa. Kaikella on ollut tarkoituksensa ja tauko oli kuitenkin paikallaan.

(Ville Pusa kertoo alla tulevaisuuden suunnitelmistaan)

Elämä ja perhe

Pusa on nykyään 47-vuotias. Hän myöntää, että on pohtinut elämän rajallisuutta.

- Kyllähän sitä tajuaa, että tämä on vain yksi reissu. Ikinä ei tiedä, mitä elämässä tapahtuu, ja minua olisi harmittanut, jos en olisi tehnyt uusia kappaleita. Rajallisuus on asia, minkä tiedostaa, mutta se ei haittaa. Vanheneminen on siistiä, ja yksi elämäntarkoitus on, että miettii mistä on tulossa ja minne on menossa. Haluan sitten vanhempana huomata, että olen elänyt hyvän elämän, ollut muille hyvä ja että on tehnyt kaiken, mitä on halunnut. Ego on selvästi karissut vuosien varrella.

Ville Pusa elää vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa. Lapset ovat hämmentyneet siitä, että isä on ollut suosittu artisti.

- Eiväthän he sitä jättisuosiota muista. Minun 7-vuotias lapseni ihmetteli, kun eräs nainen halusi ottaa minun kanssani yhteiskuvan. Lapseni ei ymmärtänyt, että miksi kukaan haluaisi ottaa isän kanssa kuvaa. En ole sitä artistielämää vienyt kotiin ja haluankin, että elämme kotona ihan normaalisti.

Pusa on ollut naimisissa yhdeksän vuotta. Hän kertoo, että se on ollut oppimisen aikaa.

- Sitä tajuaa matkan varrella, kuinka tärkeä se toinen siinä vierellä on, ja häntä arvostaa jatkuvasti enemmän ja enemmän. Tunteita pitää osoittaa omia perheenjäseniä kohtaan.

- Me ihmiset otamme asiat niin helposti itsestäänselvyytenä, mutta parisuhdetta pitää vaalia. Eivät kumppanit vaadi jatkuvasti ruusuja, suklaata ja koruja, vaan pitää osata näyttää pienillä teoilla ja sanoilla, että sitä oikeasti välittää, Pusa päättää.

Voice.fi, Iskelmä, Radio Nova ja Radio Suomirock ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Klamydia esiintyy Helsingin kattojen yllä - kitaristi kärsii korkeanpaikankammosta

Lue myös: Chisulta radikaali tyylinvaihto - "Ymmärrän, että uusi linja ärsyttää"

Kilpailut

Uusimmat