Kuva: Markus Raffeis

Sinikka, 17, luo musiikkiuraa maailmalla - rankoista kokemuksista syntyi kasa biisejä

26.04.2020 19:15 - Henna Koste

Sinikka joutui vaihtamaan koulua kahdesti ja luopui musiikista vuosiksi painostavan suhteen vuoksi. Nyt hänellä on aikaa ja energiaa toteuttaa suuria unelmiaan.

Sinikka Monte, 17, pahoittelee Skype-yhteyden päässä huonoa suomeaan. Pienet taivutusvirheet eivät haittaa haastattelua. Vielä vähemmän ne haittaavat kansainvälistä musiikkiuraa ja elämää New Yorkissa. Niistä Sinikka unelmoi. 

Sinikka asuu Itävallassa perheensä kanssa. Äiti on suomalainen, isä eteläafrikkalainen. Sinikan veli Lauri, 14, haaveilee konserttipianistin urasta. Laurilla on myös absoluuttinen sävelkorva. Managerina toimiva äiti Emilia vakuuttaa, ettei vanhemmilla ole mitään tekemistä musiikkigeenien kanssa. Sinikka on aloittanut musiikin tekemisen 12-vuotiaana. Ensin hänen ja musiikin väliin tuli kontrolloiva poikaystävä, ja biisien kirjoittaminen jäi vuosiksi tauolle. 

- Hän vaati kaiken aikani. Kun suhde loppui, ryhdyin taas tekemään musiikkia 16-vuotiaana. Suhde oli ikävä, mutta siitä syntyi paljon lauluja, Sinikka toteaa. 

Vaikka Sinikan ja musiikin väliin ei enää ole kenellekään asiaa, on peliin puuttunut jälleen yksi hidastaja: koronavirus. Kesän festarikeikka on peruuntunut, mutta Sinikka esiintyy festarijärjestäjän festivaaleilla online. Syksyllä hän kuitenkin esiintyy näillä näkymin festareilla Itävallassa. Koronaviruksen vuoksi Itävallassa on Suomeakin tiukemmat turvatoimet. Perhe on viettänyt siis aikaa kotona, eikä Suomessa vierailukaan onnistunut pääsiäisenä. 

Sinikka Monte odottaa pääsevänsä jälleen esiintymään. (kuva: Markus Raffeis)

"Vaihdoin kahdesti koulua kiusaajien vuoksi"

Sinikka on esiintynyt veljensä Laurin kanssa kuppiloissa ja konserttipaikoilla, mutta festareilla hän esiintyy bändin kanssa. Musiikkivaikutteita vahvimmin Sinikka imee Lukas Leonista ja Ariana Grandesta. He ovat olleet yhteydessä Lukas Leonin tuottajaan Jimi Constantineen, mutta toistaiseksi tämä on tehnyt töitä vain kotimaan artistien kanssa. Kuvio on kuitenkin auki ja raha ratkaisee, tietävät Sinikka ja manageriäiti Emilia. 

- Tällä hetkellä minulla on kaksi tuottajaa täällä. Välillä saan taistella ideoideni kanssa, en halua tehdä mitään mainstreamia ja tylsää juttua. Haaveilen joskus, että voin tuottaa itse kaiken musiikin, eipä silloin tarvitsisi tapella kenenkään kanssa näistä, Sinikka naurahtaa. 

Kouluvuotensa Sinikka on kärsinyt rankasta kiusaamisesta. 

- Minulla ei koskaan ollut kavereita. Olin pitkä ja hoikka tyttö. Kaikki koko ajan kysyivät,  miksen syö, vaikka söin varmasti enemmän kuin he kaikki muut. Jouduin vaihtamaan kahdesti koulua, sillä en vain ollut onnellinen, Sinikka kertoo ja jatkaa, että hän vaihtoi myöhemmin pysyvästi kotikouluun. 

Onneksi työpaikalta kuntosalilta on löytynyt uusia, aitoja ystäviä, joista laulajalupaus iloitsee. 

Sinikan mielessä tavoitteet ja haaveet ovat kirkkaita ja niiden eteen on otettu jo isoja askelia.

- Haluan tuottaa musiikkia joka päivä. Haluaisin muuttaa Amerikkaan ja käydä kiertueilla. En mieti rahaa tai julkisuutta. Haluan tehdä musiikkia, jota ihmiset voivat kuunnella ja josta he saavat voimaa, Sinikka kuvailee. 

Nuorella artistilla on tekeillä sopimus tv- ja elokuvamusiikkia tuottavaan yritykseen rapakon takana. Seuraava single julkaistaan toukokuussa. Sitä ennen Sinikalla on myös syytä juhlaan. Maanantaina 27. huhtikuuta hän täyttää 18 vuotta.

Katso It Ain’t You -kappaleen musiikkivideo alta. 

Lue myös: Elias Kaskinen hajotti yhtyeensä ja aloittaa nyt soolouran - päätös oli sokki bändikavereille

Kilpailut

Uusimmat