Kuva: Senja Rapila

Iskelmän kuuntelijat äänestivät 2000-luvun suurimman hitin - voittajabiisi jäi melkein tekemättä

07.12.2020 14:45 - Reija Saarinen

Lauri Tähkän Palavaa vettä julkaistiin vuonna 2018.

Iskelmän kuuntelijat ovat äänestäneet Lauri Tähkän kappaleen Palavaa vettä 2000-luvun suurimmaksi hitiksi.

Palavaa vettä on julkaistu vuonna 2018 ja sen tekijäjoukkoon kuuluvat Tähkän lisäksi Timo Kiiskinen, Arto Tuunela ja Jukka Immonen. Tähkän mukaan kappale oli vähällä jäädä tekemättä. Hän oli jo kertaalleen hylännyt Tuunelan lähettämän demon, kunnes kaivoi sen esiin eräänä aamuna.

- Makasin sängyllä ja soitin Kiiskisen Timolle, että nyt mulla on sellainen tunne, että meidän täytyy ottaa tästä asiasta kiinni. Tässä yhdessä demossa on jotakin, joka helähtää mulle tuonne sisälle, Tähkä on kertonut biisin syntyprosessista Iskelmälle.

Iskelmän nettisivuilla loka-marraskuussa järjestetyssä 2000-luvun suurin hitti -äänestyksessä annettiin lähes 20 000 ääntä. Tähkän kappaleista kolme ylsi top 10 -kappaleiden joukkoon. 

- Se kuulostaa tosi uskomattomalta. 20 vuoteen mahtuu aika paljon lauluja ja vuosia ja kaikenlaista, niin onhan se hienoa, että Palavaa vettä otti kärkipaikan. Valtava energia tuolla fanijengillä kyllä on. Täytyy kiittää heitä suunnattomasti. Vaikka me ei olla nähty fanien ja yleisön kanssa, niin ne on tuolla mukana ja äänestää. Ja tietysti myös Iskelmäradio, joka on pitänyt mua aika hyvin tässä viimeiset 15 vuotta. Se on erittäin tärkeää. Pitää olla kanava niille biiseille, että ne tulee kuulluiksi, Tähkä kommentoi tulosta Iskelmälle.

TOP500 -listalla eniten Juha Tapion kappaleita

2000-luvun suurin hitti äänestyksessä toiseksi nousi Juha Tapion vuonna 2008 julkaistu hitti Kaksi puuta ja kolmanneksi Lauri Tähkän vuonna 2016 julkaistu Morsian.

Eniten biisejä top 500 -listalle sai Juha Tapio, jonka hiteistä peräti 28 pääsi mukaan listalle. Lauri Tähkän hiteistä listalle päätyi yhteensä 26 ja Kaija Koolta 21 kappaletta. Perässä seurasivat Jenni Vartiainen 17 kappaleella, Haloo Helsinki 16 kappaleella sekä Yö-yhtye 16 kappaleella.

Voice. fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa. 

Kilpailut

Uusimmat