Kuva: AOP

Musiikkialan ahdinko puhuttaa somessa - Jare Tiihonen toivoo Sanna Marinia mukaan keskusteluun

15.12.2020 14:45 - Lauri Kujanpää

#oikeusmusiikkiin-kampanjan tarkoituksena on ottaa huomioon 30 000 suomalaista musiikkialan ammattilaista.

Monet ihmiset ovat varmasti huomanneet, kuinka sosiaalinen media on täyttynyt julkaisuista, joissa otetaan kantaa musiikkialan ahdinkoon.

#oikeusmusiikkiin-kampanjan tarkoituksena on saada päättäjät ottamaan huomioon ne 30 000 suomalaista, jotka työskentelevät musiikin parissa. Koronapandemia on vaikuttanut merkittävästi alan toimintaan, sillä rajoitusten takia työt ovat olleet vähissä.

Musiikkialan ammattilaiset toivovat, että heilläkin olisi tulevaisuus.

Kyseinen viesti nähdään muun muassa Vesalan Instagram-sivulla. Pääset seuraavaan kuvaan painamalla oikealla olevaa nuolta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Cheekina tunnettu Jare Tiihonen, 38, kehuu Twitter-sivullaan sitä, kuinka ihmiset ovat lähteneen kampanjaan mukaan.

"Tänään musiikki-ala on astunut joukolla esiin. Mahtava huomata, että ryhmähenki rakentuu hädän hetkellä alan toimijoiden keskuudessa, mutta se kertoo omaa kieltään alan ahdingosta ja varsinkin siitä, että työttömäksi jääneet kokevat, että päättäjät eivät huomio heitä"

Tiihonen kirjoittaa, että tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko tiedostaa alan merkityksen. Mies toivookin, että keskusteluun lähtisi mukaan myös pääministeri Sanna Marin.

"Musiikkialan toimintaedellytykset ovat olleet pian vuoden pysähdyksissä. Etulinjan artistien tärkeiden puheenvuorojen myötä ministeri Annika Saarikko tiedostaa musiikkialan merkityksen. Nyt keskusteluun tarvitaan myös pääministeri Sanna Marin sekä Sosiaali- ja terveysministeriö."

Jare Tiihonen päätti rap-uransa Cheekina kaksi vuotta sitten elokuussa kahdella jättikonsertilla kotikaupungissaan Lahdessa

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Lue myös: Cheek tulee vielä kerran - julkaisee konsertti-DVD:n

Lue myös: Cheek päätti uransa kaksi vuotta sitten - kuvakollaasi palaa päivään, jolloin valot sammuivat

Kilpailut

Uusimmat