Kuva: Senja Rapila

UMK julkaisi kutkuttavia vihjeitä yhdestä kilpailijasta - veikkauksissa toivotaan Robin Packalenia

06.01.2021 12:15 - Iiro Myllymäki

Uuden musiikin kilpailussa nähdään turkulainen artisti, joka on tehnyt musiikkia sekä suomeksi että englanniksi.

Tämänvuotisen Uuden musiikin kilpailun (UMK) kilpailijat paljastetaan viikon päästä keskiviikkona. Sitä ennen UMK:n Instagram-tilillä julkaistaan vihjeitä, joiden perusteella voi jo yrittää päätellä, keitä kilpailussa on mukana.

Nyt UMK on julkistanut vihjeitä yhdestä kilpailijastaan. Vihjeissä kerrotaan, että kyseinen artisti on turkulainen ja hän on tehnyt musiikkia sekä englanniksi että suomeksi. Biisin kirjoittajista puolestaan paljastetaan sen verran, että he ovat tehneet musiikkia myös Selena Gomezille ja G-Eazylle.

Arvailut ovat lähteneet käymään kuumina. Monessa kommentissa toistuu yksi nimi, Robin Packalen, 22. Turkulainen muusikko tuli tunnetuksi suomenkielisellä tuotannollaan, mutta on sittemmin tavoitellut kansainvälistä suosiota englanniksi.

Joissain kommenteissa pohditaan myös, voisiko kyseessä olla sittenkin konkarilaulaja Ressu Redford, 59. Mies on saanut uutta nostetta osallistuttuaan viimeisimmälle Vain elämää -kaudelle. Aiemmin UMK tiedotti, että kisaan oli tällä kertaa hakenut myös Vain elämää -ohjelmassa nähtyjä artisteja. Niin ikään Robin Packalen on ollut ohjelmassa mukana.

Ressu Redford (kuva: Toni Lund)

UMK:n tuottaja Anssi Autio kommentoi vuoden 2019 alussa Ilta-Sanomille, että he olivat pyytäneet muun muassa Robinia mukaan UMK:hon, turhaan. Tuolloin UMK järjestettiin niin, että artisti sai varman edustuspaikan Euroviisuissa ja ainoastaan kappaleiden välillä käytiin kilpailu. Tuohon aikaan Robin ei ollut vielä julkistanut kansainvälistä uraansa, ja todennäköistä on, että Euroviisut eivät sopineet miehen uuden tulemisen suunnitelmiin. Nyt tilanne saattaa olla toinen, sillä yrityksistä huolimatta kansainvälinen ura ei ole ottanut tuulta alleen. Robin Packalen julkaisi juuri ensimmäisen englanninkielisen EP:nsä Rest In Beat PM.

Jotkut ovat veikkauksissaan myös nostaneet esiin Benjamin Peltosen nimen. Benjamin tosin ei ole kotoisin Turusta, vaan sen vieressä sijaitsevasta Kaarinasta. Benjaminilta kysyttiin juuri Instagramin tarinoissa, olisiko hän halukas edustamaan Suomea Eurovision laulukilpailussa. Hän kertoi, että euroviisuedustus oli hänen suurin unelmansa ennen kuin hän alkoi tehdä musiikkia.

”Olen valtava euroviisufani, ja ehkä pieni osa minusta haluaisi mennä sinne”, Benjamin vastasi.

Benjamin (kuva: Benjamin Peltonen)

Uuden musiikin kilpailuun on valittu seitsemän kilpailijaa. Lähetetyistä hakemuksista kappaleet valitsi YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakasen johtama raati.

- Biisien ja artistien taso oli mielettömän vahva ja olen varma, että meillä on tulossa keväällä 2021 kaikkien aikojen kovatasoisin UMK, Hakanen kommentoi aiemmin.

Lue myös: Aksel Kankaanranta vastaa Erika Vikmanin fanien kritiikkiin: "En ole hypettäjäihminen"

Lue myös: Viime UMK:n voittanut Aksel paljastaa: Ei hakenutkaan mukaan seuraavaan Uuden musiikin kilpailuun

Lue myös: IS: Robinin kansainvälisen uran luonti hidastui - takana "käytännössä turhia reissuja" Saksaan

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat