Kuva: Tina Korhonen

Nightwish paljasti yhtyeen uuden jäsenen - "Olin heti mukana"

28.05.2021 20:17 - Lauri Kujanpää

Marko Hietala ilmoitti vuoden alussa jättävänsä Nightwishin ja tämän jälkeen tuhannet fanit ovat odottaneet kuumeisina tietoa siitä, kuka tulee Hietalan tilalle.

Nightwishin pitkäaikainen basisti-laulaja Marko Hietala, 55, ilmoitti vuoden alussa jättävänsä Nightwishin sekä julkisuuden.

Hietalan mukaan hän oli miettinyt paljon musiikkialaa ja uraansa viimeisen vuoden aikana. Hietala muun muassa kritisoi kirjoituksessaan sitä, miten suoratoistopalvelut vaativat artisteilta hurjasti työtä. Myös tuottojen jakautuminen oli miehen mielestä epäreilua.

Nyt viikonloppuna Nightwish soittaa kaksi striimikeikkaa ja ensimmäisen virtuaalikonsertin vip-tilaisuuden yhteydessä julkistettiin yhtyeen uusi jäsen.

Bassoa Nightwishissa soittaa tästä lähtien Jukka Koskinen, joka on tuttu yhtyeistä Wintersun, Norther ja Cain's Offering.

- Nightwish soitti minulle asiasta ja tietenkin olin heti mukana. Tapasimme, pidimme koesoiton ja se oli siinä, Koskinen kertoi tilaisuudessa.

Koskinen on aluksi sessiojäsen, joka soittaa tulevilla keikoilla. Koskinen soittaa ainoastaan bassoa ja eikä aio laulaa. Koskisen mukaan tulevalla kiertueella lauluosuudet hoitavat tutusti Floor Jansen sekä Troy Donockley.

- En ole korvaamassa Markoa eikä kukaan voi tehdä niin. Olen täällä omana itsenäni auttamassa bändiä, jotta bändi voi soittaa kiertueensa. Marko teki varmasti ison päätöksen ja kunnioitan häntä suuresti. Marko on legenda, Koskinen jatkaa.

Lue myös: Tuomas Holopainen sai kirjeen lapsuuden sankariltaan: "Meni saman tien kehyksiin"

Lue myös: Marko Hietalan lähtö meinasi päättää Nightwishin uran: "Meni useampi päivä sumussa"

Lue myös: Marko Hietala kertoo jättävänsä Nightwishin: "Kulunut vuosi pakotti minut miettimään"

Kilpailut

Uusimmat