Kuva: Emmi Moilanen

Emma Gaala siirtyy huonontuneen koronatilanteen vuoksi toukokuulle - myös paikka vaihtuu

23.12.2021 14:30 - Reija Saarinen

Emma Gaala oli tarkoitus järjestää Hartwall Arenalla helmikuun alussa.

Vuoden 2022 Emma Gaala oli tarkoitus järjestää helmikuun alussa. Suomen huonontuneen koronavirustilanteen takia gaala on kuitenkin päätetty siirtää toukokuun alkuun.

Siirron yhteydessä myös paikka vaihtuu. Toukokuussa Emma Gaalaa juhlitaan Hartwall Arenan sijaan Helsingin Jäähallilla. 

- On todella harmillista joutua siirtämään Emma Gaala myös tällä kertaa, mutta pandemialle emme voi mitään. Saamme varmasti toukokuulle rakennettua ikimuistoisen Emman hienojen kotimaisten taiteilijoiden ja maailman parhaan suomalaisen musiikin ympärille niin, että myös liveyleisö pääsee nauttimaan juhlasta, sanoo Musiikkituottajien apulaisjohtaja Tommi Kyyrä.

Pyrkimyksenä on saada kaikki helmikuiseen Emma Gaalaan suunnittelut esiintyjät mukaan myös toukokuussa ja tällä hetkellä näyttääkin siltä, että muutoksia ei ole tulossa. Emma Gaalaan ostetut liput siirtyvät helmikuulta toukokuulle.

Vuoden 2021 Emma-ehdokkaat julkistettiin 14. joulukuuta. Eniten ehdokkuuksia saivat Ellinoora, Gasellit, Haloo Helsinki! ja Viivi kukin viidellä ehdokkuudella. 

Suosikkiartisti Behm nosti hiljattain esiin epäkohdan Emma-ehdokkuuksiin liittyen. Hän nosti somekirjoituksessaan esiin ammattiryhmän, joka unohdettiin tälläkin kertaa.

"Olen vain todella pettynyt ja surullinen siihen, ettei tänäkään vuonna löydetty biisintekijöille omaa kategoriaa", Behm kirjoitti julkaisussaan.

Hän jatkaa, ettei tarkoita niitä artisteja, jotka tekevät kappaleensa itse, vaan niitä ihmisiä, jotka ammatikseen vain säveltävät tai sanoittavat. Behmin mielestä juuri kyseinen ryhmä ansaitsisi osakseen paljon enemmän arvostusta.

"Säveltäjät ja sanoittajat ovat koko alan selkäranka ja suoraan sanottuna moni artisti tai tuottaja olisi ilman tätä ammattiryhmää ns. heikommilla jäillä, (jopa työtön)", Behm muistuttaa.

Jutun aiheesta voit lukea täältä

Lue myös: Emma Gaalassa ei enää palkita erikseen nais- ja miesartistia: 'Tuntui sopivalta hetkeltä'

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat