Kuva: EBU / Corinne Cumming

Euroviisulavan piinalliset tekniset ongelmat iskivät myös The Rasmukseen - ”Turha jäädä itkemään"

11.05.2022 19:15 - Iiro Myllymäki

Euroviisulavan valtava aurinkomuodostelma ei toimi esityksissä lainkaan kuten pitäisi, ja tällä on vaikutuksensa myös The Rasmuksen esiintymiseen.

The Rasmuksen koko haastattelun pääset kuuntelemaan alta tai Podplaysta.

The Rasmuksen h-hetki Euroviisuissa lähestyy. Torstaina bändi avaa toisen semifinaalin Jezebel-esityksellään, joka on täysin uudistettu verrattuna Uuden musiikin kilpailun show’hun. Viisuviikon alussa The Rasmus oli hyvin luottavaisin mielin finaaliin pääsyn suhteen. Voice.fi pääsi tapaamaan yhtyeen Torinossa, ja bändi vaikutti rennolta ja rauhalliselta.

Tämä siitäkin huolimatta, että kaikki ei ole mennyt heidän viisuharjoituksissaan kuten on pitänyt.

- Siellä on ollut aikamoinen kaaos lavastuksen suhteen, bändin solisti Lauri Ylönen kuvailee.

Yhtyeen lavaelementtejä on ollut harjoituksissa väärissä paikoissa eivätkä kaikki kamera-ajot ole toimineet kuten on toivottu. Voice.fi pääsi katsomaan bändin toisia harjoituksia netin kautta, ja välillä lavalle tuodut ilmapallot peittivät soittajien näkyvyyttä kuvissa.

Heti harjoitusten jälkeen kukin viisuartisti menee katsomaan harjoitusmateriaalin tv-ruudulta ja tekee muistiinpanoja asioista, joita pitää muuttaa. The Rasmus on ollut parannusvaatimuksissaan hyvin yksityiskohtainen. Ylönen arvelee, että yhtye laati eräidenkin treenien jälkeen noin 50 ranskalaista viivaa asioista, joita tulee muuttaa. Bändi uskoo, että muutostoiveet on kuultu ja torstain semifinaalissa kaikki toimii kuin rasvattu.

Auringosta tulikin musta aurinko

Yksi viallinen asia vaikuttaa lähes jokaisen maan esitykseen Torinon Euroviisuissa. Lavalla on massiivisena elementtinä kaarimainen ”kineettinen aurinko”, jonka kaarien oli tarkoitus liikkua akselinsa ympäri ja muodostaa erilaisia muodostelmia lavalla. Kuitenkin Euroviisujen harjoitusten lähestyessä havaittiin, että kaaret eivät liiku tarpeeksi nopeasti, jotta niitä pystyttäisiin säätelemään eri asentoihin eri esitysten välissä. Näin ollen Euroviisujen järjestäjätaho EBU teki päätöksen, että kaari pysyy samassa asennossa kaikissa esityksissä. Osalla maista oli tarkoitus käyttää auringosta sen led-seinäpuolta, mutta nyt aurinko on jumittunut siihen asentoon, jossa voidaan käyttää vain valospotteja.

EBU ja Italian yleisradioyhtiö RAI ovat saaneet paljon kritiikkiä viisufaneilta siitä, että keskeinen lavaelementti ei toimi eikä sitä saada ajoissa korjattua. 

Tummanpuhuva aurinko soveltuu The Rasmuksen mustakeltaiseen esitykseen. (kuva: EBU / Corinne Cumming)

Tämä toimimaton lavaelementti vaikuttaa myös Suomen esitykseen. The Rasmuksen show alkaa kaaren takaa, missä Ylönen laulaa ensimmäisen säkeistön.

- Minun piti alussa kävellä sen auringon läpi, mutta nyt joudun kiertämään sen. Joudun liikkumaan nopeammin, Ylönen kertoo.

Ylönen sanoo, ettei ole jäänyt harmittelemaan tätä muutosta esitykseen.

- Otin lähtökohtaisesti sen asenteen, että on tulossa vähän kaikenlaista. En ole yhtään stressaantunut siitä.

Samoilla linjoilla on myös kitaristi Emppu Suhonen.

- Hatunnosto Laurille ja koko yhtyeelle, että kun tuollaisia tulee, ne otetaan vastaan ja suunnitellaan, miten toimitaan. Turha sen toimimattoman auringon perään on jäädä itkemään, Suhonen sanoo.

- Meidän show’mme ei nojautunut auringon toimivuuteen. Päinvastoin sinne tuli nyt suorastaan aika siisti musta aurinko, rumpali Aki Hakala sanoo.

Mustanpuhuva aurinkolavaste sopii hyvin yhteen yhtyeen valitseman mustakeltaisen värimaailman kanssa.

The Rasmus kilpailee finaalipaikasta torstain toisessa semifinaalissa. Euroviisujen ensimmäisestä semifinaalista jatkopaikan nappasivat Sveitsi, Armenia, Islanti, Liettua, Portugali, Norja, Kreikka, Ukraina, Moldova ja Alankomaat.

Voice.fi, Podplay, Radio Nova, Iskelmä, Radio City ja SuomiRock kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: The Rasmus on pohtinut Lauri Ylösen paidattomuutta viisuesityksessä - "Mielestämme se on ok"

Lue myös: The Rasmus edusti tyylillä Euroviisujen avajaisissa - oliko Empun look kunnianosoitus Sanna Marinille?

Lähde: Wiwibloggs

Kilpailut

Uusimmat