Kuva: Yle / Nelli Kenttä

UMK-suosikki Robin Packalenilla on yllättävä ensisijainen tavoite, jos hän pääsee Euroviisuihin

11.01.2023 18:15 - Iiro Myllymäki

Robin Packalen ei koe olevansa ennakkosuosikki Uuden musiikin kilpailussa. Miestä on jo pitkään haluttu mukaan kisaan, ja nyt hän kertoo, miksi päätti osallistua.

Robin Packalenin koko haastattelun voi kuunnella alta tai Podplaysta.

Robin Packalen, 24, nähdään vihdoin Uuden musiikin kilpailussa. Mies osallistuu kamppailuun euroviisuedustajan paikasta Girls Like You -nimisellä kappaleella. Robinia on jo vuosikaudet toivottu mukaan UMK:hon, ja myös Yle on yrittänyt jo aiemmin kosiskella artistia kisaan.

Robin Packalen kertoo, että ajatus UMK:sta oli ollut hänen takaraivossaan jo monta vuotta, mutta vasta nyt aika oli oikea.

- Nyt koin olevani valmis tähän hommaan, ei pelkästään musan puolesta vaan myös ihmisenä. Kokonaisuuden ymmärtäminen on alkanut hahmottua vasta vanhempana, ja se on erityisen tärkeää tässäkin kisassa, Packalen sanoo Voice.fi:n haastattelussa.

Robin aloitti uransa jo 13-vuotiaana, kun Frontside Ollie -kappale nosti nuorukaisen valtavaksi ilmiöksi vuonna 2012. Robin teki uraa suomen kielellä vuoteen 2017 asti ja jäi tässä kohtaa tauolle. Kun hän teki paluun vuonna 2019, laulukieli oli vaihtunut englanniksi ja tähtäin oli kansainvälisessä urassa. Kansainvälistä läpimurtoa ei ole tullut, joten UMK:n kautta Euroviisuihin pääseminen voisi avata sopivaan aikaan uusia ovia.

Tärkeänä tekijänä UMK:hon osallistumisessa juuri nyt oli tietysti sekin, että nyt sattui syntymään sopivalta tuntuva biisi. Girls Like You -kappale on tehty yhdessä Joonas Parkkosen kanssa. Hänen kanssaan Packalen on tehnyt paljon yhteistyötä englanninkielisellä urallaan. Biisintekijällä on kannuksia myös aiemmista Uuden musiikin kilpailuista, sillä hän on ollut tuottamassa hiteiksi nousseita Blind Channelin Dark Sidea ja Bessin Ram pam pamia. Blind Channel voitti UMK:n ja sijoittui Euroviisuissa hienosti kuudennelle sijalle.

Packalen kertoo, että UMK-kappale kirjoitettiin yhdessä Parkkosen ja Zoë Mossin kanssa Los Angelesissa. Kappale tuli noin kolmessa tunnissa valmiiksi.

- Sitten lähdimme Joonaksen kanssa ajelemaan vuokra-autollamme ympäri Inglewoodin keskustaa ja popitimme biisiä ihan täysillä. Totesimme molemmat, että tämä on paras biisi, mitä olemme ikinä tehneet, Packalen sanoo.

Artisti koki kappaleen olevan niin erityinen, ettei hän halunnut julkaista sitä vain yhtenä singlenä muiden joukossa. Näin ollen hän sai idean UMK:hon hakemisesta.

Akrobatiaa live-esitykseen

Robin kertoo, että kappale edustaa pop-funk-genreä. Varsinaista biletykitystä ei kannata odottaa.

- Se ei ole ehkä se klubin ykkösbängeri, joka soitetaan, kun halutaan kaikki tanssimaan. Se on sellainen, että ollaan alkuillan pienissä nousuissa lähdössä frendien kanssa yökerhoilemaan, Packalen kuvailee.

Kappale julkaistaan maanantaina 16. tammikuuta.

Robin Packalenista tuli heti UMK:n suurin ennakkosuosikki somekommenteissa. (kuva: Yle / Nelli Kenttä)

Kappaleen livevetoon mies lupaa vauhdikasta menoa. Live-esityksen suunnittelu on vielä alkutekijöissään, mutta jotain Packalen voi show’sta paljastaa.

- Luulen, että siinä tulee olemaan kolme minuuttia aika hurjaa meininkiä ja akrobatiaa. Siitä tulee varmaan tosi minun näköiseni, intensiivinen, positiivinen ja energinen.

Hän tarkentaa, että aikoo itse tehdä akrobaattisia temppuja. Robin on tehnyt vauhdikkaita voltteja keikoillaan jo pitkään.

Ei pidä itseään ennakkosuosikkina

Kun UMK-finalistit julkistettiin, monet arvelivat juuri Robin Packalenin olevan suurin voittajasuosikki – onhan häntä jo vuosikausia pidetty ihanteellisena euroviisuedustajana. Packalen ei ainakaan myönnä, että olisi jonkinlaisessa ennakkosuosikin asemassa.

- En tiedä, missä kuplassa sitten elän, mutta en mielestäni ole mikään ennakkosuosikki varmastikaan, vaan yksi kilpailija muiden joukossa. Menen tuonne pitämään hauskaa enkä halua ottaa tästä turhia paineita.

Hän on kuitenkin mukana voittaakseen. Entä sitten, jos voitto todella tulee ja Packalen pääsee edustamaan Suomea Isossa-Britanniassa Liverpoolissa järjestettäviin Euroviisuihin? Voiton sijaan miehellä olisi hieman yllättävä prioriteetti euroviisukokemuksessa.

- Ehkä suurin tavoitteeni Euroviisuissa olisi saada siellä frendejä. Voiton merkitys ei ole ehkä ihan niin iso kuin ihmiskontaktit ja kohtaamiset. Se on hieno paikka tutustua etenkin musantekijöihin ja kollegoihin, Packalen sanoo.

Euroviisuissa toden teolla artistit ja biisintekijät kohtaavat toisiaan lukuisista maista. Kyse ei ole pelkästä kilpailusta, vaan myös hyvästä verkostoitumismahdollisuudesta. Ylen euroviisukommentaattori ja monien Euroviisujen konkari Mikko Silvennoinen on esimerkiksi kuvaillut Euroviisuja maailman isoimmaksi biisileiriksi. Viime vuonna Suomen edustaja The Rasmus esimerkiksi tutustui kilpailun tuoksinassa Ukrainan Kalush Orchestraan, ja yhtyeet julkaisivat yhteisen biisin viime syksynä.

UMK:n voittaja ratkeaa 25. helmikuuta. Robin Packalenin lisäksi mukana ovat Keira, Benjamin, Lxandra, Käärijä, Kuumaa ja Portion Boys.

Robin Packalenin koko haastattelun voi kuunnella artikkelin alusta tai Podplaysta.

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Benjamin Peltonen kilpailee UMK:ssa seksiä tihkuvalla biisillä - "Myös mies voi haluta tulla hoidettavaksi"

Lue myös: Uuden musiikin kilpailun osallistujat julki! Mukana kauan toivottu Robin Packalen, bilebändi Portion Boys, Benjamin...

Juttua muokattu 11.1. klo 22.35: Muutettu otsikon "yllättävä tavoite" muotoon "yllättävä ensisijainen tavoite".

Kilpailut

Uusimmat