Kuva: Yle / Nelli Kenttä

UMK:n nuorin osallistuja Keira, 17, fanittaa kilpakumppaniaan Robin Packalenia - ensikohtaaminen oli jäätävä

12.01.2023 12:15 - Iiro Myllymäki

Keiran UMK-kappale julkaistiin ensimmäisenä. Nuorukaiselle tuli sokkina, että fanituksen kohde Robin Packalen on mukana kilpailussa.

Keiran koko haastattelun voi kuunnella alta tai Podplaysta.

Ensimmäinen Uuden musiikin kilpailun kappale on nyt julkaistu. Keiran No Business on the Dancefloor on yksi seitsemästä kappaleesta, jolla pyritään Suomen euroviisuedustajaksi tämän vuoden UMK:ssa.

Keira Lundström on vasta 17-vuotias, ja hän täyttää 18 ensi viikolla. Näin ollen hän on tämän UMK:n nuorin osallistuja. UMK-kappale on nuoren naisen ensimmäinen singlejulkaisu. Hän on juuri tehnyt levytyssopimuksen Capitol Records Finlandin kanssa.

Keira myöntää, että nuori ikä tuo jonkin verran paineita kilpailussa, mutta hän ei anna paineiden ottaa niskalenkkiä vaan aikoo pitää hauskaa. Kilpaileminen ei ole hänelle mitään uutta, sillä hän osallistui The Voice of Finland -ohjelmaan viime vuonna. Hän sijoittui finaalissa lopulta kolmanneksi.

UMK-raati hehkuttaa Keiran kappaletta tiedotteessa kenties UMK-historian kovimmaksi tanssibiisiksi.

- Haluan tuoda positiivista energiaa kappaleella, ja että kaikki pääsisivät liikkumaan ja tanssimaan, Keira kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Tanssi on vahvana elementtinä mukana kappaleen live-esityksessä, joka nähdään UMK-finaalissa helmikuun 25. päivä. Keira kertoo, että hänellä on mukanaan taustatanssijoita mutta hän aikoo itsekin tanssia. Esimakua tästä on nähtävissä kappaleelle kuvatussa lyriikkavideossa.

Biisin taustalla on nimekkäitä tekijöitä. Kappaleen ovat kirjoittaneet yhdet Suomen maineikkaimmista biisintekijöistä Teemu Brunila ja Axel Ehnström yhdessä saksalaisen Jason OK:n kanssa. Brunila on nikkaroinut hittejä kotimaisista artisteista muun muassa Jenni Vartiaiselle ja JVG:lle, ja kansainvälisistä artisteista hän on kirjoittanut kappaleita muun muassa Kylie Minoguelle ja Jason Derulolle. Keiran kappaleessa kuuluukin kaikuja Brunilan ja Minoguen yhteistyössä syntyneistä poptähden Disco-levyn kappaleista vuodelta 2020.

Ehnström puolestaan on tuttu euroviisuympyröistä Paradise Oskar -nimellä. Hän edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 2011 Da Da Dam -kappaleella ja pääsi finaaliin. Mies on kirjoittanut kappaleita muun muassa Abreulle, Pyhimykselle ja Mikael Gabrielille. Jason OK on tuottanut etenkin saksalaisartisteja.

Keira sanoo kuulleensa ensin pienen pätkän No Business on the Dancefloor -kappaleesta ja päätti tarttua siihen. Keira kertoo Ylen julkaisemassa Biisin tarina -videossa, että hän päätyi Voice of Finlandin jälkeen yhteistyöhön Capitol Records Finlandin Jukka Immosen kanssa ja tätä kautta sai kuultavakseen kolme mahdollista UMK-kappaletta. Nämä eivät Keiraa täysillä sytyttäneet, ja sitten hän sai kuultavakseen No Business on the Dancefloorin. Tämä tuntui heti omalta.

(kuva: Yle / Nelli Kenttä)

Jännittävä ensikohtaaminen Robinin kanssa

Keiralla on UMK:ssa kovia kilpakumppaneita. Jos hänen pitäisi valita kaikista pahin vastustaja joukosta, hän nimeäisi Robin Packalenin. Eikä mikään ihme, sillä Packalen on noussut kisan suurimmaksi ennakkosuosikiksi. Häntä on jo monta vuotta toivottu Suomen euroviisuedustajaksi, mutta hän kertoo vasta nyt ajan olleen oikea.

Keira tunnustautuu Robinin faniksi. Erityisen vahva side hänellä on Robinin suomenkieliseen tuotantoon, jolla tämä nousi megasuosioon. Keira on kuunnellut Robinia ala-asteikäisestä alkaen ja sanoo osaavansa biisien lyriikat helposti ulkoa. Ensitapaaminen idolin kanssa UMK-kulisseissa oli jännittävä.

- Ekan kerran tapasin hänet tanssitreeneissäni. Voin sanoa, että jäädyin suoraan siihen paikkaan. Yleensä olen sellainen, että puhun koko ajan, mutta siinä jäädyin enkä saanut sanaakaan suusta. Nyökkäilin vain.

UMK-artistit saivat tänäkin vuonna ensin kuulla kilpakumppaneistaan, kun heistä kuvattiin video, jolla he reagoivat toinen toistensa biiseihin tietämättä esittäjiä.

- Kun sain kuulla, että Robin on mukana, myönnän, että se tuli isona sokkina, Keira sanoo.

Robin Packalen on UMK:n suurin ennakkosuosikki. (kuva: Yle / Nelli Kenttä)

Hän on hyvin tietoinen siitä, miten paljon Packalenia on toivottu mukaan UMK:hon.

- Sen takia pelkäsin, että hän on mukana, koska kilpailusta tulee vielä haastavampaa, jos hän on mukana.

UMK-voittaja ratkeaa Turun Logomossa pidettävässä finaalissa 25. helmikuuta. Keiran ja Robin Packalenin lisäksi mukana ovat Benjamin, Lxandra, Käärijä, Kuumaa ja Portion Boys.

Keiran koko haastattelun pääsee kuuntelemaan artikkelin alusta tai Podplaysta.

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Benjamin Peltonen kilpailee UMK:ssa seksiä tihkuvalla biisillä - "Myös mies voi haluta tulla hoidettavaksi"

Lue myös: UMK-suosikki Robin Packalenilla on yllättävä ensisijainen tavoite, jos hän pääsee Euroviisuihin

Lähde: Biisin tarina: Keira (Yle Areena)

Kilpailut

Uusimmat