Kuva: AOP

Ensimmäiset Emma-palkinnot jaettu - tunnustukset pitkän linjan tekijöille

20.01.2023 14:15 - Lauri Kujanpää

Tänä vuonna Kultaisen Emman saa Tapio Korjus ja Erikois-Emman Virve ’Vicky’ Rosti.

Tänä vuonna 40-vuotisjuhliaan viettävää Emma Gaalaa juhlitaan liveyleisön kanssa Helsingin jäähallissa perjantaina 3. helmikuuta. Tuttuun tapaan gaalassa palkitaan edellisen vuoden aikana musiikkialalla ansioituneita artisteja, musiikintekijöitä ja muita ammattilaisia. 

Musiikkituottajien hallitus voi vuosittain päättää myös Erikois- ja Kultainen-Emma palkintojen jakamisesta ja niiden saajista. Tänä vuonna on päätetty jakaa sekä Kultainen-Emma että Erikois-Emma.

Palkinnot Tapio Korjukselle ja Virve Rostille

Tänä vuonna Kultaisen Emman saa Tapio Korjus ja Erikois-Emman Virve ’Vicky’ Rosti. 

- Kultainen Emma saa nöyräksi tällaisen valtavirtojen ulkopuolisen pienen toimijan, kun ajattelee niitä aikaisemmin palkittuja alan suuria persoonia ja todellisia legendoja, jotka ovat opettaneet myös minua urallani, Tapio Korjus sanoo.

- Olen tietysti äärettömän iloinen kunnianosoituksesta, joka annetaan äänitemusiikin vaikuttajalle. Olen toki levyttänyt viidellä vuosikymmenellä, mutta pääosan urastani olen tehnyt keikkatyönä. Tämä on minun ensimmäinen Emmani, iloitsee Virve Rosti.

Erikois-Emma voidaan myöntää henkilölle, joka on tehnyt merkittävän uran äänitemusiikin saralla tai merkittävästi edesauttanut suomalaisen äänitealan kehitystä. Kultainen-Emma on elämäntyöpalkinto, joka voidaan myöntää pitkästä ja menestyksekkäästä toiminnasta suomalaisen äänitealan hyväksi.

Tapio Korjus on toiminut musiikin parissa yrittäjänä jo vuodesta 1971, aluksi keikkajärjestäjänä. Wigwamin managerina hän aloitti laajat kiertueet konserttisaleissa. Hänen perustamansa Rockadillo on tuonut Suomeen satoja kansainvälisiä artisteja kuten Patti Smith, J. J. Cale, Ramones, The Clash ja The Smiths.

Suomea vuoden 1987 Euroviisuissa jo klassikoksi muodostuneella Sata salamaa -hitillä edustanut Rosti tunnetaan muun muassa kappaleistaan Tuolta saapuu Charlie Brown, Näinkö aina meille täällä käy, Menolippu ja Oon voimissain.

Molemmat palkitut saavat Emma-patsaansa helmikuun alun Emma Gaalassa.

Lue myös: Paula Vesala muistelee Emma Gaalan värikästä historiaa - patsaita on juhlahumussa unohtunut narikoihin

Lue myös: Vesta sai ehdokkuuden Emma Gaalan uuteen kategoriaan - kokee tosin kuuluvansa toiseen genreen

Kilpailut

Uusimmat