Kuva: Julius Konttinen

Robin Packalen vastaa UMK-biisinsä saamaan tyrmäykseen - näkee selkeän syyn ihmisten pettymykselle

06.02.2023 14:15 - Iiro Myllymäki

Robin Packalen on edelleen sitä mieltä, että hänen UMK-kappaleensa on hänen tähänastisen uransa paras biisi.

Voit kuunnella Robin Packalenin koko haastattelun alta tai Podplaysta.

Robin Packalen, 24, osallistuu tämän vuoden Uuden musiikin kilpailuun Girls Like You -kappaleellaan. Kun UMK-artistit julkistettiin, Packalen nousi heti ennakkosuosikiksi. Häntä oli toivottu mukaan kilpailuun jo vuosien ajan, ja odotukset olivat korkealla. Kappaleen julkaisun myötä mies sai kuitenkin paljon kritiikkiä, ja päällimmäinen tunne kuulijoiden kommenteissa tuntui olevan pettymys.

Packalen kertoi UMK-tunnelmistaan Voice.fi:lle Emma Gaalan punaisella matolla viime perjantaina. Hän kertoi seuranneensa biisistään syntynyttä keskustelua jonkin verran mutta keskittyneensä pääasiassa omaan tekemiseensä ja UMK-valmisteluihin.

- On hauskaa, miten paljon mielipiteitä minunkin biisini herättää ja muutkin biisit ovat herättäneet. Kaikki tämän vuoden UMK-biisit ovat saaneet älyttömän määrän näkyvyyttä, Packalen sanoo.

Hän kertoo olevansa tyytyväinen siihen, miten paljon Girls Like You on saanut kuuntelukertoja ulkomailta. Hänen mukaansa hänen ulkomaiset Spotify-kuuntelunsa ovat biisin julkaisun myötä nousseet noin 20 prosentilla. Girls Like You on tällä hetkellä pudonnut Suomen Spotifyn top 50 -listalta pois, kun taas kilpakumppani Kuumaa on Ylivoimainen-kappaleellaan listan ykkönen.

Girls Like You ei ole vastannut monen suuriin odotuksiin, mitä tulee Robiniin ja mahdolliseen euroviisuedustukseen. Mies uskookin, että juuri ihmisten suuret odotukset ovat johtaneet pettyneisiin reaktioihin.

- Harmi tietysti heille, ettei ole täytetty odotuksia. Luulen, että odotukset ovat olleet niin tähtitieteellisen korkeat, ettei siinä ole annettu edes mahdollisuutta muuta kuin tuottaa pettymys. Ihan sama, mitä olisi tehnyt, olisi varmaan väärin tehnyt kuitenkin, Packalen sanoo.

Artisti pysyy kannassaan, että juuri tämä kappale kuulostaa häneltä itseltään ja edustaa sitä tyyliä, mitä hän haluaa tehdä. Packalen on saaduista kommenteista huolimatta edelleen sitä mieltä, että kappale on hänen koko uransa tähän asti paras biisi.

- Kävi miten kävi [UMK:ssa], katalogiini jää yksi biisi, josta voi olla todella ylpeä, Packalen sanoo.

UMK-finaali käydään Turun Logomossa 25. helmikuuta. Voittaja pääsee edustamaan Suomea toukokuussa Euroviisuissa Liverpoolissa Isossa-Britanniassa.

Kaikki Emma Gaala -haastattelut pääsee kuuntelemaan Podplaysta tästä linkistä.

Lue myös: Kaikki UMK-kappaleet arvioitavana - Robin Packalenia käy sääliksi ja kisan yllättäjä on nerouden äärellä

Lue myös: Portion Boysin JaloTiina kertoo, miten jaksaa nettivihakohun keskellä - "Näin rajut asiat menevät ihon alle"

Kilpailut

Uusimmat