Kuva: Marja Ollakka

Lentäjän poika -hitti meinasi jäädä pöytälaatikkoon, paljastaa Edu Kettunen

23.02.2023 13:15 - Lauri Kujanpää

Vuonna 1986 Kettunen julkaisi Lentäjän poika -albumin, jonka nimikkokappale nousi suomalaiseksi klassikoksi.

Edu Kettunen, 61, on laulaja ja lauluntekijä ja kehuttu sanoittaja. Hänen uusin sooloalbuminsa City by The Sea julkaistaan maaliskuussa englanniksi.

Pitkän uran tehnyt Kettunen perusti 1980-luvun alussa Broadcast-yhtyeen, jonka suurin hitti oli You Break My Heart. Vuonna 1986 Kettunen julkaisi Lentäjän poika -albumin, jonka nimikkokappale nousi suomalaiseksi klassikoksi.

- Se kappale meinasi jäädä pöytälaatikkoon, Kettunen paljastaa Radio Nostalgian haastattelussa juontaja Susanna Heikille. 

- Soitin kappaleen posket punottaen Jarmo Nikulle ja hän sanoi, että jos se ei päädy levylle, niin lättyyn tulee. Hyvä niin, että päätyi, Kettunen nauraa.

Kettusen isä oli lentokapteeni, joka toimi inspiraationa kappaleelle. Kettunen matkusti lapsena paljon isänsä mukana. 

- Istuin kapteenin penkin takana ja kaivelin lähinnä nenää. Silloin oli lastenhoidollisia ongelmia, niin faija otti mukaan reittilennoille. Se ei nykyään enää onnistuisi. 

Haastattelussa selviää Kettusen omat suosikkitekstintekijät ja miksi uusi levy on tehty englanniksi. Kettunen myös kertoo, miksi ei nouse enää lentokoneeseen. Voit kuunnella haastattelun alta tai suoraan Podplaysta.

Voice.fi, Iskelmä, Radio Nova ja Radio Nostalgia ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Tero Vesterinen paljastaa, millaiset palautteet ovat jääneet mieleen - "Musiikkimme on ollut läsnä"

Lue myös: Richie Sambora haluaisi palata Bon Joviin - "Miksi emme tekisi sitä?"

Kilpailut

Uusimmat