Kuva: Marek Sabogal

Takavuosien hittibändi Indica tekee yllätyspaluun! Uusi rumpali näyttää tutulta, ja sille on hyvä syy

16.03.2023 11:15 - Iiro Myllymäki

Indica julkaisee uuden singlen ensi viikolla.

2000-luvun suosikkibändi Indica tekee paluun. Yhtye julkaisee uuden singlen Vuonna 95 perjantaina 24. maaliskuuta. Muun muassa Ikuinen virta -jättihitistä muistettava rockyhtye on julkaissut uutta musiikkia viimeksi vuonna 2014.

- Vuonna 95 on nostalginen kappale ajasta, jolloin jokaisella radiokanavalla soi Scatman ja Levikset olivat maailman kovin juttu. Elämä oli ihanan yksinkertaista ja ilmastonmuutoksen sijaan taisteltiin liian aikaisia kotiintuloaikoja ja aivan liian harvoin pidettäviä karkkipäiviä vastaan, laulaja Jonsu Salomaa kertoo tiedotteessa.

Yhtyeessä vaikuttavat Jonsun lisäksi basisti Heini Säisä, kosketinsoittaja Sirkku Karvonen ja rumpali Alina Toivanen. Toivanen on yhtyeessä uusi tulokas ja näyttää monelle hyvinkin tutulta. Hän on näyttelijä Armi Toivasen identtinen kaksoissisko.

Jos upotus ei näy, näet julkaisun täältä.

Uusi single on Jonsu Salomaan sanoittama ja säveltämä, kuten yhtyeen aiemmatkin julkaisut. Indica julkaisee myöhemmin tänä vuonna vielä toisenkin singlen ja keikkailee toukokuusta elokuuhun. Jonsu kertoo, että bändin paluuta on pohdittu jo vuosien ajan.

- Olemme tavanneet säännöllisesti viimeiset neljä vuotta ja miettineet, kuinka mahtavaa olisi tehdä taas yhdessä uutta musiikkia ja keikkoja. Ajoitus tuntui nyt täydelliseltä ja olemme todella onnellisia, että voimme viimeinkin toteuttaa paluumme perään kyselleiden rakkaiden fanien toiveen, Jonsu kertoo.

Uusilla julkaisuillaan yhtye palaa juurilleen tekemään työtä yhdessä tuottajien Erno Laitisen ja Gabi Hakasen kanssa.

Ikuisen virran lisäksi Indicalta muistetaan muun muassa kappaleet Scarlett, Vuorien taa ja Linnansa vanki. Yhtye tunnetaan myyttisellä fantasiakuvastolla leikittelystä ja kansanrunoudellisia elementtejä sisältävistä sanoituksista. Vuonna 2004 julkaistu Ikuinen virta -debyyttialbumi ylsi platinamyyntiin.

Indican tauon aikana Jonsu on tehnyt soolouraa.

Lue myös: Jonsu julkaisi hyvän mielen videon - katso Tanssin sut pyörryksiin

Lue myös: Muistatko Gimmelin Susannan? Julkisuudesta kadonnut nainen paljastaa, mitä tekee nyt ja miksi Suski-lempinimi harmitti häntä

Kilpailut

Uusimmat