Kuva: AOP/Juha Metso

Maija Vilkkumaan uusi kappale saattelee kesään ja tanssilattioille - "Halusin viitata 80-luvun lempibiiseihini"

21.04.2023 20:15 - Lauri Kujanpää

Maria-single täydentää syksyllä 2022 julkaistun Maija Vilkkumaan ylistetyn, Atso Soivion tuottaman, useita Emma-ehdokkuuksia keränneen 1973-albumin.

Maija Vilkkumaa julkaisi tänään perjantaina 21. huhtikuuta Maria-nimisen singlen, joka saa tanssimaan, niin kuin kukaan ei katsoisi. Onko parempi vapaana vai toisen kainalossa? Sitä pohtii Maria. Itsenäisyys on juovuttavan ihanaa, yksinäisyys välillä sattuu. 

Maria vie kesään, autoteille ja tanssilattioille.

- Halusin viitata biisissä 80-luvun lempibiiseihini. Ajattelen sen soundtrackiksi leffaan, jossa ihminen lähtee seikkailulle kohti tuntematonta, niin kuin Madonna elokuvassa Missä olet Susan, Vilkkumaa kertoo.

- Halusin myös kuvata sellaista tunnetta ja mielentilaa, jossa kokee ahdistusta ja suurta iloa miltei samanaikaisesti. Että tanssii vapaana tähtenä, ja silti, samaan aikaan, kokee olevansa kaukana kaikesta, satelliittina syrjäteillä. Jossa tekee, mitä haluaa, ja silti äänet päässä huutavat: Maria, sulla ei oo paria", artisti jatkaa. 

Maria täydentää syksyllä 2022 julkaistun Maija Vilkkumaan ylistetyn, Atso Soivion tuottaman, useita Emma-ehdokkuuksia keränneen 1973-albumin.

- Marian demo oli valmis jo kauan sitten, ja minusta on koko ajan tuntunut, että se on albumin isoimpia biisejä. Tuotannon kanssa meinasi kuitenkin tulla kiire, ja tajusimme, että senhän voi säästää vinyylille ja julkaista juuri ennen kesää, sanoo Vilkkumaa.

Voit kuunnella kappaleen alta tai Spotify-palvelusta.

Lue myös: Oletko laulanut Sata salamaa -kertosäkeen väärin? Virve Rosti korjaa tv:ssä harhaluulon

Lue myös: Maija Vilkkumaasta julkaistaan elämäkerta

Kilpailut

Uusimmat