Kuva: Handout

Timo Löyvän kuolema koskettaa laajasti: "Ensi sijassa ystävä, ja vasta toissijaisesti bändikaveri"

23.02.2024 09:20 - Reija Saarinen

Löyvä menehtyi 21. helmikuuta.

Movetronista ja Kolmas nainen -yhtyeestä tutun muusikon, Timo Löyvän kuolemasta uutisoitiin eilen. Hänen kerrottiin menehtyneen 59-vuotiaana äkillisesti edenneeseen sairauteen. 

Pitkän uran musiikin parissa tehneen Löyvän menehtyminen on koskettanut laajasti, niin faneja kuin kollegoitakin. Kolmas nainen -yhtye julkaisi edesmenneen ystävän muistolle kauniin kirjoituksen. 

"Timo oli meille ensi sijassa ystävä, ja vasta toissijaisesti bändikaveri. Semmoinen asetelma on yhtyeessämme ollut muutenkin. Me viisi alkuperäisjäsentä kasvoimme, toilailimme ja soittelimme yhdessä noin 15-vuotiaista 25-vuotiaiksi. Tietäähän sen, millainen merkitys tuollaisella ajankohdalla on ihmislapsen kehitykselle," kirjoituksessa muun muassa todetaan.

Bänditovereiden lisäksi uutinen kosketti laajasti myös faneja. Julkaisun alle onkin tullut suuri määrä suruvalitteluja.

"Ihan kamala uutinen. Osanotto bändille, läheisille ja meille faneille."

"Pysäyttävä uutinen. Lämmin osanotto kaikille läheisille."

"Onneksi muistot säilyvät."

Julkaisun näet alta tai täältä.

Myös esimerkiksi muusikko Anssi Kela on jakanut omat muistonsa Löyvästä Instagram-tilillään. Julkaisussa Kela muistelee Pekka ja Susi -yhtyeen levyn nauhoituksia, joissa Löyvä toimi tuottajana.

"Muistan ensimmäisen tapaamisemme levy-yhtiö BMG:llä. Timo kyseli minulta, mitä muuta tein bändihommien lisäksi. Vastasin, etten mitään: satsasin yhtyeeseen, lisäksi tuotantotyöt kiinnostivat. ”Tiiätsä mitä”, Löyvä sanoi mietteliäästi. Otin etunojan tuolillani, ja odotin kiinnostuneena, millaista viisautta kokenut musamies jakaisi. ”Sun kannattais varmaan hommata joku jobi.”

Kelan mukaan heitä yhdisti musiikin lisäksi myös innostus formuloihin. Kelan mukaan heillä oli tovin aikaa jopa oma karting-tiimi. 

1990-luvun puolivälin jälkeen kaksikko näki enää harvakseltaan, mutta niistäkin hetkistä muistot ovat lämpimät.

"90-luvun puolivälin jälkeen kohtasimme enää satunnaisesti, lähinnä Finnvoxilla ja festareilla. Mutta aina oli kiva nähdä ja jutustella, meininki oli aina yhtä kodikkaan lakoninen. Jälleen yksi hemmetin mahtava hahmo poistui. Lämmin osanottoni Timo Löyvän perheelle ja läheisille."

Julkaisun näet alta tai täältä.

Lue myös: Pauli Hanhiniemen traagisesta onnettomuudesta kumpusi elämänohje: "Teen asioita, joista tykkään"

Kilpailut

Uusimmat