Kohuttu Kummola-kirjailija Radio Cityn vieraana: Paljastuksia on luvassa

28.05.2014 17:08 - Aarne Helenius

Toimittaja-kirjailija Pentti Sainio ei ole saamassa kutsua Kummolan tai Harkimon syntymäpäiväjuhlille vähään aikaan.

Pentti Sainio julkaisi vuonna 1999 kirjan nilmeltä Harkimon hattutemppu, joka sai paljon negatiivista huomiota ja valittiin vielä vuoden huonnoimmaksi kirjaksi. Nyt kirjailijalta on tullut ulos uusi kirja Kummolan kääntöpiiri, joka käsittelee politiikkaa urheiluviihteen kulissien takana. Kirjan olennaisia henkilöitä ovat Kalervo Kummola ja Harry "Hjallis" Harkimo.

- Edellisen kirjan kautta jäi kiinnostus ja harrastus Jokeri-bisnesten suuntaan, Sainio kertoo Rockotteen Juha Valvion haastattelussa.

Kummolan kääntöpiirissä kirjailija tuo esille omasta mielestään hämäriä yksityiskohtia kyseisissä bisneksissä. Sainio ottaa esimerkiksi Hartwall-areenan myymisen.

- Isoja rahamääriä on liikkunut, mutta kysymys on siinä, miten ne on voitu tilittää sille yhtiölle, joka on merkitty osakkeenomistajaksi, mutta joka ei ilmoita omistavansa niitä osakkeita.

Jääkiekkoliitto ja sen puheenjohtaja Kummola yrittivät estää paljastuskirjan julkaisun, mutta Helsingin käräjäoikeus päätti kirjailijan eduksi sen perusteella, että Suomen laki kieltää ennakkosensuurin.

Sainio kertoo, että ihmiset Kummolan ja Harkimon vaikutuspiirissä ovat valmiita paljastamaan salaisuuksia.

- Tämä on pelinavaus, Sainio heittää.

Kuuntele Sainion haastattelu kokonaisuudessaan alta.

Kilpailut

Uusimmat