Runoilija Heli Laaksoselta udellaan suhteesta Lauri Tähkään: "Onhan se nyt kauhean namu"

18.10.2019 09:15 - Iiro Myllymäki

Heli Laaksonen on Lauri Tähkän läheinen ystävä, mutta romanttisia tunteita ystävyyteen ei ole sekoittunut.

Runoilija Heli Laaksosen ja artisti Lauri Tähkän välillä vallitsee pitkäaikainen ystävyys. Ystävyys on poikinut myös ammatillisia yhteistyökuvioita, sillä Laaksonen on kirjoittanut vuonna 2008 kirjan Lauri Tähkä ja Elonkerjuu -yhtyeestä. Heli Laaksonen kertoo Sadun sunnuntaivieras -ohjelmassa, että kaksikko on puolin toisin fanittanut toistensa tekemisiä.

Ystävyys sai alkunsa vuosituhannen ensivuosina, kun Heli Laaksonen näki Lauri Tähkä ja Elonkerjuu -yhtyeen ensimmäistä kertaa livenä.

- Näin heidät esiintymässä Kajaanin runoviikoilla 2002 tai 2003. Esiintyminen oli niin väkevää ja energistä, että rupesin heti tykkäämään heistä, Laaksonen sanoo Satu Kotosen haastattelussa.

Läheisen kaksikon ympärillä on liikkunut myös suhdeuteluita.

- Kyllä sitä silloin tällöin kysytään. En sitä ihmettele, onhan se nyt kauhean namu, Laaksonen sanoo nauraen.

Heli Laaksonen on aiemminkin kuvaillut suhdettaan Tähkään hyvin veljelliseksi. Mitään romanttista kaksikon välillä ei hänen mukaansa ole koskaan ollut.

- Hän on minulle kauhean rakas ja tärkeä, mutta se on vähän kuin suhtautuisi veljeen tai serkkuun. On niin suuri helpotus ystävyytemme kannalta, että ystävyyteen ei liity mitään läähätystä. Se on aina hankala ystävyyssuhteessa, jos siihen tulee romanttinen piirre. Silloin mukaan tulee helposti mustasukkaisuutta ja kateutta, Laaksonen sanoo.

Voit kuunnella Heli Laaksosen koko haastattelun alta.

Lue myös: Ystävät kertovat, millainen Lauri Tähkä todella on - "Tunteen palo roihuaa hänessä kuumana"

Lue myös: Elastinen ylistää Lauri Tähkää: "Hänestä on tulossa Suomen suurin artisti"

Kilpailut

Uusimmat