Kuva: Laura Kiuru

Henna Kalinainen joutui perheensä kanssa autokolariin - "Tällä kertaa minulla oli turvavyö"

27.08.2022 08:15 - Riia Frost

- Ensimmäinen ajatukseni oli, että katsoisin lastani, Kalinainen muistelee Mamma Mia -podcastissa.

Mamma Mia -podcastin juontajat Henna Kalinainen ja Vilma Josefiina Karjalainen ovat kokoontuneet studioon yllätysjaksoa varten. Kyseisessä jaksossa kaksikko käy läpi onnettomuuksia, joihin he ovat joutuneet viime aikoina. Koko jakson voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Jaksossa Kalinainen avaa traumaattista kokemustaan, jossa hänen yksi pahimmista peloistaan toteutui. Kalinainen joutui nimittäin perheensä kanssa auto-onnettomuuteen. 

- Olimme täysin syyttömiä tilanteeseen. Odotimme risteyksessä, että pääsisimme kääntymään oikealle. Siinä oli muuta liikennettä ja heillä oli etuajo-oikeus. Siinä oli sitten joku rekka, joka sumensi meidän takana olevan auton näkökenttää, Kalinainen avaa.

- Minulla ei ole ajokorttia, niin en edes kunnolla ymmärrä tätä tilannetta. Mutta hän oli jostain syystä luullut, että olimme lähteneet kääntymään oikealle, ja että automme liikkuu. Sitten hän ajoi suoraan automme perään, Kalinainen lisää.

Onnettomuushetkellä Kalinainen istui lapsensa Joannan kanssa takapenkillä. Kalinainen kertoo hänen lapsensa istuneen turvaistuimessä selkä menosuuntaan päin, kuten liikenteessä on suosituksena. Kalinainen toteaa olevansa erityisen ylpeä, että hän oli oppinut Facebookin Turvaistuin-ryhmästä, miten lapsen turvaistuin kiristetään. Oppimansa ansiosta hänen lapsensa ei kolarin aikana liikahtanut ollenkaan.

- Se oli ainoa sellainen helpotuksen asia, mutta täytyy sanoa, että itselläni ei käynyt niin vahvasti. Olen joskus jopa niin huolimaton, etten aina käytä turvavyötä, jos on esimerkiksi lyhyt matka. Usein käytän sitä, mutta se tekee kaulaani hiertymän. Laitan sitä yleensä sivuun, mutta tällä kertaa minulla oli turvavyö, mutta siitä huolimatta jostain syystä pääni heilahti, Kalinainen kertoo.

- Ensimmäinen ajatukseni oli, että katsoisin lastani. Tunsin töytäisyn ja pääni retkahti aivan saatanan kovaa, mutta heti kun pystyin, katsoin Joannaa, Kalinainen lisää.

Henna Kalinainen ja Vilma Karjalainen juontavat Mamma Mia -podcastia. (kuva: Laura Kiuru)

Kalinainen on helpottunut siitä, ettei kenellekään käynyt onnettomuudessa huonosti. Kalinainen kertoo, että hän on itse kuitenkin kärsinyt päivittäisestä päänsärystä auto-onnettomuudesta asti. 

- Minulle tuli sellainen "aivokipu". Minua sattui päähän ihan v*tusti, mutta minä vain sivuutin sen, koska en halunnut valittaa, Kalinainen muistelee.

Päänsärystään huolimatta Kalinainen ei mennyt heti lääkäriin, koska ajatteli vaivan olevan ohimenevä kipu. Kalinainen on kuitenkin päättänyt mennä viimeinkin vaivansa takia lääkäriin.

- Jos minulta vaikka tutkitaan niska tai joudun saikulle tai tilanne pahenee ynnä muuta, ilmeisesti olen oikeutettu siihen, että minulle korvataan tällainen asia. En halua valittaa, mutta minua särkee tälläkin hetkellä päähän ja minua sattuu otsalohkoon koko ajan, Kalinainen sanoo.

Kalinainen vielä kertoo pienenä yksityiskohtana, että miten heidän autolleen kävi kolarissa.

- Meillä kävi sillä tavalla hyvä tuuri, että autolle ei käynyt mitään tai se ainakin näytti päällisin puolin siltä. Mutta kun menimme vahinkotarkastukseen, selvisi, että koko takapuskuri pitäisi vaihtaa. Meille sanottiin, että ”on todella ihme, että se ei ole lähtenyt itsestään kokonaan irti”, Kalinainen sanoo.

Lopuksi Kalinainen kertoo, että hän on itkenyt onnettomuuden vuoksi ainoastaan salaa, koska hän ei kehdannut näyttää muille, että hän oikeasti säikähti autokolaria. Kalinainen myöntää, että Karjalainen on ainoa, kenelle hän on edes kertonut koko onnettomuudesta.

- En ole äidilleni tai kenellekään muulle kertonut tästä, koska en halunnut huolestuttaa heitä. Toisaalta ajattelin myös, että koska kenellekään muulle ei käynyt mitään, tilanne on ihan ok, Kalinainen toteaa.

Vilma Karjalainen (vas.) ja Henna Kalinainen (oik.). (kuva: Laura Kiuru)

Voice.fi, Podplay, Radio Nova ja Iskelmä ovat kaikki osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Tosi-tv-tähti Vilma Karjalainen pakeni tulipaloa lastensa kanssa - "Se oli hirveä kokemus"

Lue myös: Alkoholi oli osa Henna Kalinaisen elämää - tuoppi aamuyhdeksältä toi helpotusta ahdistukseen

Kilpailut

Uusimmat