Kuva: Saara Elo

Marko Keränen, Monika Lindeman ja Tiia Elg muodostavat Kolmen kimpan – ”'Hyvä seura' -palvelu”

11.07.2023 09:15 - Jenni Tuusjärvi

Kolmen kimppa -podcastissa televisiosta ja teatterin lavoilta tutut kasvot paljastavat salaisia tapojaan ja pohtivat syvällisiä.

Kun kolme televisiosta ja teatterinlavoilta tuttua kasvoa istuutuu saman pöydän ääreen, syntyy podcast. Kolmen kimppa -podcastissa tanssija Marko Keränen, ja näyttelijät Tiia Elg sekä Monika Lindeman jakavat ajatuksiaan elämästä hyvällä energialla.

Voit kuunnella Lindemanin ja Keräsen haastattelun alta sekä Podplaysta.

Keränen tunnetaan muun muassa Tanssii tähtien kanssa -kilpailun tanssinopettajana, ja Elg sekä Lindeman ovat tuttuja Salatut elämät -televisiosarjasta.

- Olemme haastaneet siellä [podcastissa] toinen toisiamme olemaan omia itseämme ja olemme pyrkineet siihen, että se olisi sellaista keskustelua kuin kahvipöytään istuessa käydään, Keränen kuvailee podcastia.

Podcastissa ystävykset keskustelevat aiheista laidasta laitaan: he ovat käyneet jaksoissa läpi muun muassa elämänsä rooleja, uskomuksiaan sekä paljastaneet tapojaan, joita he tekevät katseilta piilossa.

Vaikka ystävät ovat ajoittain eri mieltä asioista, pystyvät he kuitenkin keskustelemaan näkemyseroista hyvässä hengessä.

Keräsen mukaan turvallinen tila keskustelulle syntyy keskustelukumppaneiden välisestä kunnioituksesta.

- Kunnioitat, mutta kuuntelet. On sellainen turvallinen tila, että uskallat sanoa oman mielipiteesi ilman, että tulet tuomituksi, Keränen pohtii.

Rajat julkiselle elämälle

Lindeman, Elg ja Keränen ovat kukin olleet pitkään julkisuudessa ja heitä seuraavat sosiaalisessa mediassa kymmenet tuhannet ihmiset. Podcastia tehdessä Keränen ja Lindeman pitävät mielessään omat rajansa, vaikka studiossa ystävien kesken käydyt keskustelut saavatkin leukaperät löystymään.

-Kun olemme kolmistaan studiossa, niin ilmapiiri on sellainen, että yhtäkkiä huomaakin lätisevänsä enemmän kuin perushaastattelussa lätisisi, Keränen pohtii.

Rajanveto on täytynyt tehdä myös sosiaaliseen mediaan jaetun sisällön suhteen, mutta Keräsen mukaan kiiltokuvamaisen täydellinen sisältö ei kuitenkaan ole houkuttelevaa. Myös elämän rosoisuutta on oltava.

Myös Lindeman on samaa mieltä.

-Voin puhua vain omasta puolestani, mutta itse pyrin todella rehellisesti kertomaan ja näyttämään [sosiaalisessa mediassa] sitä arkea, mutta tietysti rajaus on jossakin, Lindeman toteaa.

Lindeman ja Keränen ovat yhtä mieltä siitä, että toisiin ihmisiin liittyvää sisältöä he eivät halua jakaa omassa sosiaalisessa mediassaan, ainakaan ilman lupaa. Lindemanin päätös koskee myös hänen lapsiaan.

Lindemanin lasten kasvot eivät esimerkiksi näy hänen sosiaalisessa mediassaan. Linjauksen Lindeman on tehnyt jo ensimmäisen lapsen synnyttyä vuonna 2017.

-Kukaan ei ole pahastunut siitä. Eivät yhteistyökumppanit eivätkä seuraajat. He arvostavat ja kunnioittavat sitä, että olen tehnyt tämän rajauksen, Lindeman valottaa.

-Voin puhua omista aivoituksistani loputtomasti, mutta en voi ketään muuta pakottaa someen. Siihen vedän itse rajan, Keränen täydentää.

”Hyvä seura” -palvelu

Rajanveto yksityisen ja julkisen välillä ei kuitenkaan ole latistanut Kolmen kimppa -podcastissa käytyjä keskusteluja. Kuuntelijat ovatkin ottaneet lämmöllä vastaan kolmikon väliset keskustelut.

- Nykyään sosiaalinen media antaa mahdollisuuden aika suorallekin palautteelle, niin yksi palaute oli se, että 'aa, tanssija osaa myös puhua', Keränen kertoo saamastaan palautteesta.

- Tutuilta, ystäviltä, perheenjäseniltä ja seuraajilta on tullut lukuisia kommentteja siitä, miten hyvä meininki podcastissa on ja miten siinä viihtyy, Lindeman kommentoi omaan sosiaaliseen mediaan saamaansa palautetta.

Lindeman pohtii haastattelussa, että podcastin keskustelut ovat lämpimän tunnelman lisäksi ajoittain syvällisiäkin.

-Etenkin kolmannessa jaksossa päästään aika diipeille leveleille, Lindeman vihjaa.

- Podcastin voi laittaa soimaan ja se ei ole liian syväluotaavaa. Se on niin kuin sellainen ”hyvä seura” -palvelu, päiväkahviseura, Keränen summaa.

Voit kuunnella Kolmen kimppa -podcastin kolmannen jakson alta sekä Podplaysta. Kolmen kimppa -podcast on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Podplayssa.

Lue myös: Näyttelijä Tiia Elg julkaisi saamansa vihakommentit: "Olen yleistä riistaa, jonka saa repiä rikki"

Lue myös: Salatut elämät -näyttelijä synnytti tyttövauvan - "Eka äitienpäivä tuplamutsina"

Lue myös: TTK-tähtivalmentaja Marko Keränen paljastaa totuuden kulissien takaa - "Aina on egojen kolistelua"

Voice.fi, Podplay, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat