Kuva: AOP

Jarkko Tamminen paljastaa, ketä suomalaislaulajaa on vaikea imitoida

05.09.2023 14:15 - Lauri Kujanpää

Tamminen on imitoinut monia tunnettuja suomalaisia, kuten Andy McCoyta, Aira Samulinia ja Tarja Halosta.

Jarkko Tamminen on yksi Suomen tunnetuimmista imitaattoreista. Tamminen kertoo Sunnuntaibrunssi-ohjelmassa juontaja Esko Eerikäiselle, että julkisuudesta tuttujen henkilöiden matkiminen on tuttua puuhaa jo lapsuudesta saakka. 

- Ensin se oli sitä, että näki telkkarissa jonkun Nasse-sedän ja yritti puhua samalla tavalla. Kun olin 12-vuotias, sain ystävältäni c-kasetin, johon oli äänitetty esimerkiksi Erkki Toivasta ja Aarne Tannista. Sen avulla aloin opettelella imitointia enemmän. 

- Sitten siihen tuli mukaan ilmeet. Esimerkiksi ottaa Niinistön ilmeen ja puhuu samalla tavalla.

Eerikäinen myös kysyy Tammiselta, kuinka tämä pitää äänestään huolta.

- Olen sen suhteen aika armoton. Välillä käy niin, että joku flunssa iskee äänihuuliin ja siinä ei auta muu kuin olla hiljaa. Hiljaisuus ja tietynlaiset äänitreenit ovat sellaisia, joita teen. 

Tamminen on imitoinut monia tunnettuja suomalaisia, kuten Andy McCoyta, Aira Samulinia ja Tarja Halosta. Useat julkisuuden henkilöt ovat pitäneet Tammisen hahmoista, mutta myös toisenlaista palautetta on tullut. 

- Monet ovat tykänneet kovasti ja joidenkin kanssa on ollut keskustelua siitä, mitä teen. Esimerkiksi noin 20 vuotta sitten olin ehkä hieman piikikkäämpi ja tietyllä tavalla urani alussa, niin palautetta tuli asioista, joita käsittelin hahmojeni kautta. Joillekin tietyt vitsit voivat olla aika arkoja paikkoja ja niitä täytyy aina miettiä.

Onko olemassa joku sellainen ihminen, jota Tamminen haluaisi imitoida, mutta se on haasteellista?

- Minusta olisi alyttömän hienoa matkia Ellinooraa laulajana, mutta sitä on todella haastavaa lähestyä, sillä hänen soundinsa on niin ainutlaatuinen. Ellinooralla on paljon sellaisia maneereja, joista saisi hyvän hahmon.

- Sitten esimerkiksi Jone Nikulaa ja Ruben Stilleriä pyörittelin paljon ja treenasinkin, mutta niitäkään en ole esittänyt kymmeneen vuoteen. 

Ääninäytteitä Tammisen hahmoista kuulet alta tai suoraan Podplaysta. Tamminen myös kertoo, onko suosio yllättänyt miehen ja miltä se on tuntunut ja miten hän uskoo imitoinnin muuttuvan tulevaisuudessa. 

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Jarkko Tamminen innostui imitoinnista jo esikoulussa - ensiyrityksestä tuli kuitenkin noottia

Lue myös: Joel Hokka kertoo, kuinka hänen vanhempansa reagoivat Blind Channelin menestykseen

Kilpailut

Uusimmat