Kuva: Fotolia

Lauseet, joilla narsisti ja sosiopaatti manipuloi sinua

13.06.2016 13:03 - Anna Hopi

Persoonallisuushäiriöisen pystyy tunnistamaan puheista ja käytöksestä.

Narsistia tai sosiopaattia voi olla vaikea tunnistaa tuttavien joukosta. Saatat kokea hämmennystä tuntiessasi huonoa oloa tuon ihmisen kohtaamisen jälkeen. Kyseessä on persoonaltaan häiriintynyt ihminen, joka yrittää tavalla tai toisella manipuloida sinulta huomiota ja rakkautta. Keinot ovat usein läheisissä suhteissa kieroja ja jättävät pahan maun suuhun.

Narsisti ja sosiopaatti on hellyyttävä ja ihana persoona, kunnes asiat eivät menekään hänen halunsa mukaan. Sen jälkeen näet hänen todellisen persoonansa. Lue alta lauseet, joita persoonallisuushäiriöiset usein käyttävät manipuloidakseen läheisiään.

1. Olet todella "_________".

Voit itse täyttää tyhjän kohdan lauseessa. "Itsekeskeinen" "Kateellinen" "hullu" "et rakasta minua oikeasti". Narsisti kaivaa usein mutia ja etsii haukkumasanat, joilla tunne taatusti olosi kamalaksi. Hän etsii ne asiat, joiden kautta pääsee käsiksi epävarmuuksiisi.

2. "Et ymmärrä minua".

Sosiopaatti usein reagoi ovelasti saatuaan läheisen tuntemaan jollain teollaan pahaa oloa. Hän saattaa sanoa, ettei ymmärtänyt todellista tarkoitustasi ja siksi reagoi typerästi ja tuotti sinulle pahaa mieltä.

3. "Älä ole niin herkkä".

Narsisti painelee nappuloitasi ja kun sitten reagoit viimein ja räjähdät, hän kääntää sen omaksi syyksesi. Hän käskee sinun kovettua ja kasvaa. Hänestä olet liian herkkä.

4. "Älä ole liian dramaattinen"

Sosiopaatti haluaa saada sinut reagoimaan, ja kun reagoit, hän kyseenalaistaa kaikki tunteesi. Usein vähättelemällä niitä.

5. "Tulkitset tätä liian syvästi".

Jos koet jonkun asian intuitiollasi, sosiopaatti haluaa kyseenalaistaa kaiken oman vaistosi. Hänen mukaansa se, mitä tunnet ei voi mitenkään pitää paikkaansa.

6. "Et koskaan selviäisi ilman minua".

Narsisti ei halua tervettä ihmissuhdetta. Hän haluaa kontrolloida sinua ja saada sinut tuntemaan olosi hulluksi. Älä anna hänelle kontrollia. Pärjäät ilmankin tällaista ihmistä.

Lähde: Higher Perspectives.

Lue myös: Onko läheisesi narsisti? 16 kohtaa paljastavat

Kilpailut

Uusimmat