Kuva: Fotolia

Miksi ystävän onni voi tehdä kateelliseksi? Psykologi kertoo syyn tunteellisille reaktioille

23.07.2016 14:15 - Emmi Moilanen

Voimakkaat tunteelliset reaktiot voivat kertoa myös omista toiveistasi.

Uutiset ystävän uudesta seurustelukumppanista tai raskausuutisista voivat tuoda onnenkyynelet silmiin. Olet myös joskus saattanut huomata päässäsi pyörivät kateelliset ajatukset, joita sosiaalisesta mediasta tulvivat hää- ja kihlautumis-uutiset sinussa aiheuttavat.

Glamourin haastatteleman psykoterapeutti Katherine Schaflerin mukaan tunteellinen reagointi on täysin normaalia, ja voi kertoa myös omasta arvomaailmastamme.

- Tällainen reagointi on hyvin yleistä, eikä vain kihlajaisten suhteen. Esimerkiksi myös muut merkittävät saavutukset elämässä aiheuttavat usein samanlaisen reaktion, vaikka et juuri sillä hetkellä olisikaan esimerkiksi parisuhteessa, hän kertoo.

Tunteelliset reaktiot kertovat toiveista

Schafler kutsuu ilmiötä ”aikuisuusleimaksi”.

- Tunnereaktiot laukaisevat houkutuksia ja haluja, joita et jostain syystä ole vielä tiedostanut sinulla olevan, hän jatkaa.

Muiden iloiset uutiset ja saavutukset elämässä voivat saada olon tuntumaan myös surulliselta tai pettyneeltä, etenkin, jos henkilö ei ole läheinen ystäväsi tai perheenjäsen.

- On okei tuntea tällaisia tunteita, sillä se voi olla myös hyvä asia. Tilanne muistuttaa sinua asioista, joita myös itse haluat elämääsi, Schafler kertoo.

Lähde: Glamour

Lue myös: Yksinkertainen testi paljastaa onko joku todella ystäväsi

Lue myös: Yhteinen lemmenpesä saa pariskuntien tunteet heittelemään - kuulostavatko tutuilta?

Kilpailut

Uusimmat