Kuva: Fotolia

Gynekologi paljastaa: 5 seksiniksiä, joista potilaat ovat hyötyneet eniten

10.05.2017 12:45 - Karoliina Kotala

Gynekologien työn yksi osa-alue on seksuaaliterveys. Siksipä gynekologilta voikin löytyä erinomaiset vinkit lakanoiden väliin.

Harva on tietoinen, että gynekologin kanssa voi mainiosti ottaa puheeksi myös seksielämään liittyvät asiat ja kysymykset. Alla viisi gynekologien seksivinkkiä, joiden he ovat todenneet tekevän suurimman muutoksen potilaidensa seksielämään:

Suosi liukasteita

Monet seksiin liittyvät hankaluudet ja kivut johtuvat vaginan kuivuudesta ja siihen puolestaan liukuvoiteet ovat suuri apu. Toinen keino lisätä liukkautta on käyttää säännöllisesti vibraattoria, joka myös ehkäisee lantion seudun lihaksiston heikkenemistä.

Ojenna auttava käsi

Toisinaan ongelma on vaikeus saavuttaa orgasmia yhdynnässä. Gynekologien mukaan kannattaakin pohtia onko orgasmi tullut helposti viimeisen muutaman masturbointikerran aikana. Jos vastaus on kyllä, silloin itsensä hyväily on järkevää myös kumppanin kanssa rakastellessa. Se myös vähentää kummankin painetta suoriutua orgasmista ja on usein kumppanin mielestä erittäin kiihottavaa katsottavaa.

Pese kätesi

Kädet ja sormet kannattaa pestä huolellisesti ennen seksiä, sillä ne ovat ihmisellä usein erityisen likaiset. Yksi yleisimmistä sormista löytyvistä bakteereista on kolibakteeri, joka on peräisin ulosteesta. Vaginaan joutuessaan kyseinen bakteeri voi aiheuttaa muun muassa emätin – ja virtsatietulehduksia, jotka puolestaan vain hankaloittavat seksielämää.

Kokeilkaa jotain uutta

Saman partnerin kanssa seksi voi joskus alkaa muistuttaa autopilotilla rakastelua. Jos haluat hieman vipinää lakanoiden väliin, kokeilkaa jotain uutta. Kyse ei tarvitse olla rajuista piiskaleikeistä, vaan pienistäkin muutoksista. Jos rakastelette yleensä iltaisin, kokeilkaa nyt aamuseksiä. Vaihtakaa asentoa tai vaikkapa rakastelupaikkaa tai sopikaa tapaavanne ravintolassa ja viettelevänne toisenne.

Etsikää oikea kulma

Jos seksin aikana tuntuu kipua tai rakastelu tuntuu muuten epämukavalta, kokeilkaa eri asentoja, jotta penis työntyy eri kulmissa sisään. Voit myös kokeilla ottaa avuksi tyynyn, joka nostaa lantiota eri asentoon, jotta työnnöt ovat lempeämpiä. Se mikä tuntuu hyvältä, on täysin yksilöllistä, joten parasta on vain kokeilla eikä tyytyä epämukavuuteen.

Lue myös: Miehet paljastavat: Asiat, jotka saavat mielenkiinnon sammumaan hetkessä

Lähde: Women’s Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat