Naiset kertovat, miksi on tärkeää rakastaa omaa vartaloaan - 3 inspiroivaa tositarinaa

02.06.2017 19:45 - Senni Loikala

Kokosimme yhteen kolmen naisen tarinat oman kehonsa hyväksymisestä sellaisena kuin se on.

Tarinat positiivisesta kehonkuvasta ovat erittäin suosittuja sosiaalisessa mediassa. Naisten, ja toki välillä myös miesten, kertomukset siitä, miten he oppivat rakastamaan omaa kehoaan, lähtevät usein leviämään vauhdilla netissä.

Kokosimme alle tältä vuodelta kolme inspiroivaa somehittiä, joissa oikeat naiset kertovat omaan kokemukseensa pohjaten, että itseään saa rakastaa juuri sen kokoisena kuin on. 

Milly Smith

Milly Smith julkaisi aiemmin tänä vuonna itsestään kaksi kuvaa, joissa toisessa hän näyttää selvästi hoikemmalta ja timmimmältä. Päivityksestä tuli hitti, sillä Smith kertoi ottaneensa kuvat heti peräkkäin.

Tämä ei ole ”ennen ja jälkeen” -kuva. Tämä ei ole kuva painonpudotuksen tuomasta muutoksesta. Tämä ei ole minkään dieetin mainos”, Smith kirjoitti kuvien yhteydessä.

Olen tyytyväinen vartalooni kummassakin kuvassa. Mitään ei tarvita lisää tai mitään ei tarvitse poistaa. Kumpikaan ei saa minua tuntemaan itseäni sen enempää tai vähempää inhimilliseksi.

Jos Instagram-upotus ei näy, pääset katsomaan kuvan tästä.

Sarah Sapora

Olen niin h*mmetin ylpeä itsestäni. Viime kerran, kun käytin matalavyötäröisiä bikinejä, olin 13-vuotiaana ”lihavien lasten leirillä.” Silloinkaan bikinit eivät olleet omani, vaan lainasin ne ohjaajalta ja käytin niitä vain 45 minuutin ajan, kun otin aurinkoa pyyhkeen päällä tenniskentän laidalla.

Joku otti kuvan minusta. Muistan katsoneeni kuvaa nopeasti… ja minulta kesti 25 vuotta tuntea itseni jälleen vapaaksi omassa vartalossani.

Sarah Saporan huhtikuussa julkaisemasta Instagram-päivityksestä tuli nopeasti hitti. Päivitys muistutti monia naisia siitä, että omaa vartaloaan on mahdollista oppia rakastamaan. Tämä siitäkin huolimatta, vaikka suhde omaan kehoon olisi ollut huono jopa vuosikausia.

Jos Instagram-upotus ei näy, pääset katsomaan kuvan tästä.

Brittney Johnson

Brittney Johnson oli vaatekaupan sovituskopissa kokeilemassa useita pareja bikineitä. Kopissa mukana oli Johnsonin pieni tytär, joka oli yllättäen vetänyt päällensä äitinsä sovitukseen ottamien bikinien yläosan.

Vau, rakastan leopardiprinttiä! Näytän kauniilta! Näytänkö minä sinustakin kauniilta?”, tytär huudahti nähtyään itsensä peilistä ylisuurissa bikineissä.

Tilanne muistutti Johnsonia siitä, että aikuisten tulisi toimia roolimalleina lapsille myös terveen kehonkuvan puolesta. Äiti kirjoitti ajatuksensa toukokuussa Facebook-päivitykseksi, josta tuli nettihitti.

Mitä tulee hyviin tapoihin, näytä lapsellesi esimerkkiä. Mitä tulee ystävällisyyteen, näytä hänelle esimerkkiä. Mitä tulee kehonkuvaan, näytä jälleen esimerkkiä.

Oma vaatekokoni ei ole pieni. Sitä siitä ei koskaan tule. Minulla on paksut reidet ja valtava takapuoli ja jostakin syystä keskivartaloni ruskettuu enemmän kuin muu kehoni.

Mutta tämä keho tekee minusta kokonaisen. Olen vahva. Pystyn tekemään kaikenlaista. Ja minä olen onnellinen.

Jos Facebook-upotus ei näy, pääset katsomaan kuvan tästä.

Uutisoimme tällä viikolla erään naisen vaatimuksesta H&M:lle siitä, että vaateketjun olisi muutettava vaatekokojaan. Pääset puhuttaneeseen kirjoitukseen tästä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat