Kuva: Fotolia

Viehättävimmät piirteet, joita ihmiset etsivät mahdollisesta kumppanista - oletko sama mieltä?

06.07.2017 18:15 - Reija Saarinen

Omasta kumppanista toivotaan löytyvän muun muassa ystävällisyyttä.

Mitä ihminen pitää viehättävänä? Siihen on olemassa yhtä monta vastausta, kuin on kysyjääkin. Varmaa kuitenkin on, että on olemassa sellaisia piirteitä, joita suurin osa ihmisistä etsii puolisostaan.

Millaisia nämä piirteet sitten ovat? Huffington Postin haastatteleman parisuhdeasiantuntijan mukaan piirteitä on kahdeksan.

1. Luottamus

Yksi tärkeimmistä piirteistä on se, että ihminen on luotettava. On jopa todistettu tutkimuksissa, että ihminen ajautuu vahvaan suhteeseen vain silloin, kun hän tuntee luottamusta toista kohtaan.

2. Ystävällisyys

Tämä sisältää monia piirteitä, kuten huolehtivaisuuden, empatian ja halun huolehtia muista. Kyseisiä taitoja pidetään yleisesti todella tärkeinä.

3. Itsenäisyys ja tietynlainen haavoittuvuus

Ihminen etsii usein rinnalleen vahvaa itsenäistä ihmistä, joka uskaltaa myös paljastaa herkkiä kohtia itsestään. Tietynlainen haavoittuvuus tekee ihmisestä inhimillisen.

4. Nöyryys

Ihmiset pitävät tyypeistä, jotka osaavat nauraa myös itselleen ja ovat silti tyytyväisiä omassa kehossaan. Tietynlaine nöyryys on monen mielestä tavoiteltavaa.

5. Itsevarmuus, ilman koppavuutta

Itsevarmoissa ihmisissä on sitä jotain. Liiallisuus kuitenkin kostautuu myös tässä asiassa. Kun homma menee liialliseen itserakkauteen, ei se enää ole viehättävä ominaisuus. Mutta se, jos ihminen tietää mitä tekee, ja tekee sen, hän hurmaa kenet tahansa.

6. Innostuneisuus

Kun ihminen on aidosti innostunut jostain, hän tekee sen tunteella. Se on viehättävää ja kertoo paljon myös ihmisen luonteesta.

7. Huumorintaju

Huumori tekee jokaisesta suhteesta paremman. Siksi huumorintaju on myös yksi niistä piirteistä, joita kumppanilta toivotaan. Yhdessä nauraminen lujittaa suhdetta ja saa päivät sujumaan paremmin.

8. Optimismi

Ihminen viehättyy useimmiten tyypistä, joka on optimistinen ja näkee asioissa aina jotain hyvää. Negatiivisuus taas ruokkii negatiivisuutta ja pitkässä juoksussa moinen suhde ei varmastikaan tunnu hyvältä.

Lue myös: 5 seikkaa, jotka määrittävät kuinka viehättävä olet

Lue myös: Miehet kertovat: Ominaisuudet, jotka tekevät naisesta viehättävän

Lähde: Huffinton Post

Kilpailut

Uusimmat