Kuva: Fotolia

Miksi olet vielä sinkku? 5 syytä, jotka voivat löytyä arkikäytöksestäsi

10.07.2017 23:45 - Senja Rapila

Kumppanin löytäminen vaatii muun muassa oikean ajan ja paikan, hyvää tuuria ja sen asenteen, että on oikeasti valmis löytämään itselleen elämänkumppanin.

Jos pystyt samaistumaan alla esitettyihin väittämiin, voivat ne olla syy sinkkuutesi.

1. "Deittailu vie liikaa aikaa ja vaivaa."

Kyllä, deittailu ja uusien ihmisten tapaaminen vaatii hieman aikaa ja vaivaa. Mutta jos olet päättänyt, että sinulla ei ole töiden ja kavereidesi ohella aikaa deittailuun, sitten sinun on lopetettava sinkkuudesta valittaminen, mikäli siihen sorrut. Jos haluat löytää rinnallesi jonkun, vaatii se sitä, että poistut kotoasi.

2. "Minun pitää ensin laihduttaa."

Jos ajattelet, että sinun pitää muuttua jotenkin ennen kuin voit alkaa deittailemaan, on se hälyttävää. Silloin sanot suoraan itsellesi, että et ole tarpeeksi tai riittävä rakkaudelle. Nämä ajatukset heijastuvat sinusta myös ulkopuolelle, joten jos et tunne itseäsi hyväksi sellaisenaan, heijastaa se epävarmuutta ja pelkästään huonoa kuvaa ulkopuolisille.

Opettele huomaamaan nämä huonot tunteet ja silloin kun tunnet olosi huonoksi, tee jotain minkä avulla tunnet olosi paremmaksi. Oli se sitten uusien bikinien ostaminen, jäätelön syöminen tai pelkästään sohvalla makoilu ja päiväunien nukkuminen.

Askel askeleelta, rakenna itsetuntoasi ja opettele ymmärtämään oma arvosi. Olemme aiemmin listanneet pienet askeleet, joiden avulla löydät oman ainutlaatuisuutesi. Pääset lukemaan aiheeseen liittyvän artikkelin täältä.

3. "Olen ikuisesti yksin ja se on ihan okei."

Oletko jo tyytynyt "kohtaloosi" ikuisena sinkkuna? Vellotko itsesäälissä ja olet alkanut puolustella yksinäisyyttäsi? Sen sijaan että sanoisit kaikille olevasi ikuisesti yksin, ala hyväksyä se, että joudut ehkä tehdä hieman töitä sen eteen, että löydät jonkun. Kuten edellä mainittiin, se vaatii itsensä täydellistä hyväksymistä ja sitä, että todella liikkuu kotiaan pidemmälle.

Muuta siis tapaa miten puhut itsellesi ja selität sinkkuuttasi. Se, että olet ollut sinkkuna pitkään, ei tarkoita sitä, että sinussa olisi jokin vialla. Ehkä tulevaisuuden kumppanisi ajattelee samalla tavalla, ja odottaa sinua nurkan takana odottaen, että otat ensimmäisen askeleen.

4. "Kaipaan eksääni."

Jos edellisestä erostasi on jo vuosi, et välttämättä halua myöntää sitä ääneen, että kaipaat entistä kumppaniasi. Saatat kuitenkin alitajuisesti kaivata vielä häntä, seurata hänen elämäänsä jatkuvasti sosiaalisessa mediassa ja velloa menneisyydessä.

Entisessä elämässä ja suhteessa vellominen ei auta uuden kumppanin löytämisessä. Eikä se tässä tapauksessa ole edes hyvä idea, sillä et todennäköisesti ole vielä valmis löytämään uutta kumppania.

Tässä vaiheessa on tärkeää muistaa, että yksin oleminen ja itsensä kasaaminen on tärkeää ja kannattavaa. Siinä vaiheessa kun huomaat päässeesi eroon jatkuvista ajatuksista ex-kumppanisi ympärillä, voi sinulla olla uudenlaista motivaatiota deittailla.

5. "Ihan sama, en edes halua seurustella."

On tärkeää kysyä itseltään sitä, etsitkö parisuhdetta vai oletko todella onnellinen ollessasi sinkkuna. Jos etsit kumppania, älä teeskentele, ettet etsisi ketään. Se voi olla pelottavaa, varsinkin jos olet satuttanut itsesi aiemmin. Tässä tapauksessa voi olla helpompi sanoa ystäville ja läheisille, että on onnellisempi sinkkuna, vaikka asia ei oikeasti niin olekaan.

Ole rehellinen itsellesi ja tiedosta se, mitä oikeasti haluat. Jos haluat löytää elämänkumppanin, ole rehellinen siitä.

Olemme myös aiemmin uutisoineet vinkeistä, joiden avulla omasta deittiprofiilistaan voi tehdä hetkessä paljon kiinnostavamman. Voit lukea asiantuntijan vinkit täältä.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Mistä sitoutumiskammo johtuu ja miten siitä voi päästä yli? Asiantuntijat kertovat

Lue myös: Kadehditko ystävätärtä, joka hurmaa kenet tahansa? Kolmen kohdan tekniikalla sinäkin onnistut

Lue myös: Kuinka usein sinkut harrastavat seksiä? Kysely selvitti

Kilpailut

Uusimmat