Kuva: Fotolia

"Älkää koskaan menkö riidoissa nukkumaan" - tositarina yllättävästä kuolemasta koskettaa

12.07.2017 13:00 - Reija Saarinen

Koskaan ei tiedä mikä hetki on viimeinen.

Ahsley Murrayn, 33, tarina koskettaa. Se on hyvä muistutus siitä, että elämässä mikään ei ole varmaa, ja kaikki voi muuttua pienessä hetkessä.

Murrayn mukaan hänen miehensä, Mikey, 36, oli kova tekemään töitä. Hän viettikin työpaikallaan jopa 16 tuntia vuorokaudessa. Se ajoi hänet burn outin partaalle, mutta hän jatkoi, väsymyksestä huolimatta.

Pitkät työpäivät kuitenkin kävivät vaimon hermojen päälle, sillä yhä suurempi osa kodin askareista kaatui Murrayn harteille. Väsymys ja näkemyserot ajoivat parin yhä useammin riitoihin, aivan kuten tuona kyseisenä iltanakin.

- Kun hän sinä iltana tuli kotiin, oli hän aivan rikki. En ollut koskaan nähnyt häntä niin väsyneenä. En kestänyt nähdä sitä, joten suutuin. Se oli vain liikaa, hän kertoo Independentin haastattelussa.

Kiivasta sananvaihtoa jatkui tovin, eikä riitaa saatu loppumaan ennen yötä. Murray kehottikin puolisoaan jäämään sohvalle seuraavan yön ajaksi.

- Käskin hänet sohvalle. Se oli todella tyhmää, sillä todellisuudessa halusin hänen olevan kotona kanssamme entistä enemmän.

"Jokin oli vialla"

Kun Murray seuraavana aamuna heräsi ja käveli olohuoneeseen, tajusi hän jonkin olevan vialla.

- Kävelin hänen luokseen ja kosketin häntä. Hän oli kylmä ja hänen ihonsa oli harmaa. Hypähdin taaksepäin ja juoksin pois huoneesta.

Rakkaan kuolema oli kova paikka Murraylle, joka koki syyllisyyttä tapahtuneesta.

- Olin todella vihainen itselleni siitä, että laitoin hänet nukkumaan sohvalle. Olen edelleen surullinen siitä, että viimeiset sanani hänelle olivat täynnä kiukkua.

- Sain myöhemmin tietää, että hän oli tehnyt niin paljon töitä, jotta saisi rahaa matkaa varten. Hänen oli siis tarkoitus viedä meidät ulkomaille hääpäivänä.

Kuolinsyyksi varmistui myöhemmin tukehtuminen. Sen aiheuttaja sen sijaan on edelleen mysteeri.

Arvatenkin Mikeyn kuolema muutti Murrayn elämän täysin. Ennen kaikkea se muutti hänen ajatusmaailmaansa.

- Tajusin, että elämä on aivan liian lyhyt siihen, että riitelee. Tajuan myös sen, miten tärkeää perheen yhteinen aika oikein on.

Hän kehottaakin jokaista rakastamaan ja osoittamaan rakkautensa lähimmilleen. Koskaan kun ei tiedä, milloin on viimeinen kerta.

- Suutele rakkaitasi ja kerro että välität. Pidä huoli siitä, että he tietävät sinun rakastavan heitä, Murray kehottaa.

Lue myös: 7 hämmentävää asiaa: Lue, mitä keholle tapahtuu kuoleman jälkeen

Lue myös: Tutkijat ovat vakuuttuneita: Ihmisen tietoisuus ei tuhoudu kuolemassa

Lähde: Independent

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat