Kuva: Fotolia

”Ihan sama, kaikki käy” – 5 haitallista lausetta, jotka voivat vahingoittaa parisuhdettasi

26.07.2017 21:45 - Emmi Moilanen

Haluttomuus ratkaista riitoja ja välinpitämätön asenne voivat johtaa vain uusiin erimielisyyksiin.

Riidat kuuluvat elämään ja ovat osa niin kaveri- kuin parisuhteitakin. Oleellista on kuitenkin se, osaako erimielisyyksiä työstää oikein ilman, että ajautuu vain syyttelemään toista asioista, jotka ärsyttävät.

Popsugar-sivusto kokosi yhteen lauseet, joita ei tulisi sanoa parisuhteessa toiselle osapuolelle pahimmankaan suuttumuksen aikana, vaan riidat tulisi pyrkiä selvittämään muilla keinoin.

1. ”Ihan sama, kaikki käy.”

Kun ilmaisee välinpitämättömyyttä toista kohtaan, vaarana on, että ilmaiset itseäsi myös passiivisaggressiivisesti. Asioiden lakaiseminen vihaisesti maton alle voi tuoda hetkellisen helpotuksen riitatilanteeseen, mutta ennen pitkää piittaamattomuus alkaa rasittaa parisuhdettanne.

2. ”Tämä on sinun syytäsi.”

Pahimmankin kiukustumisen keskellä tulisi muistaa, että riitojen syntymiseen tarvitaan aina kaksi osapuolta. Syyttämällä kumppaniasi kaikesta et saa asioita ratkaistua, sillä tällä keinolla rakkaasi luultavasti siirtyy vain puolustuskannalle.

3. ”Tee mitä haluat.”

Myös tämä lausahdus osoittaa välinpitämättömyyttä toista kohtaan. On myös mahdollista, että kyseinen toteamus saa katkeran sävyn. Jos olisitte alusta lähtien toimineet, kuten itse haluatte, olisitte saattaneet välttyä myös erimielisyyksiltä.

4. ”En halua keskustella asiasta nyt.”

Tämä lause on vaarallinen, sillä se voi aiheuttaa jopa uuden riidan siitä, kuinka toinen teistä suhtautuu parisuhteenne ristiriitoihin välinpitämättömästi. Riidat on parempi selvittää heti etenkin silloin, kun asioiden huomiotta jättäminen selvästi jää vaivaamaan ainakin toisen mieltä.

5. ”Sinä et koskaan…”

Syyttäminen siitä, että toinen tekee aina jotakin väärin, on huono tapa aloittaa asioista keskusteleminen ja riitojen ratkaiseminen. Myös huomiot siitä, mitä toinen jättää jatkuvasti tekemättä, saa kumppanisi puolustamaan itseään entistä kiivaammin.

Sen sijaan, että ajaudutte vain syyttelemään tosianne, olisikin hyvä nostaa esiin asioita, joihin voisitte molemmat kiinnittää huomiota ja muuttaa toimintatapojanne yhdessä.

Lue myös: Lauseet, jotka onnellinen pariskunta kertoo toisilleen päivittäin – ota osaksi myös omaa suhdettasi

Lue myös: Yksi yhteinen piirre tekee parisuhteesta kestävän - voitko samaistua?

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat