Kuva: Fotolia

Uupuuko pitkästä parisuhteesta intohimoa? Yksinkertaiset tavat, jotka sytyttävät kipinän

11.08.2017 10:15 - Anna Hopi

Jos suhteelta haluaa lisää intohimoa, kumppanille kannattaa puhua kauniisti päivittäin.

Pitkässäkin parisuhteessa on mahdollista säilyttää kipinä ja väreily kahden ihmisen välillä. Suhteen kuumat hetket ovat harvemmin pitkässä suhteessa kuin kahden tuntemattoman kohtaamisia baarissa - täynnä jännitystä ja uutuuden viehätystä. Tämän tilalla voi kuitenkin olla se ihana kipinöivä tunne, kun todella tunnet kumppanisi ja tiedät, miten saat hänet nauttimaan seksistä ja läheisyydestä.

Kipinä syntyy kahden ihmisen välille, kun heidän välillään on luottamusta ja lämpöä - aitoa välittömyyttä. Mikäli suhteessa on riitoja, erimielisyydet heijastuvat välittömästi läheisyyden tuntuun. Asiat kannattaa sopia, jotta se ihana kipinäkin jälleen syttyy.

Your Tango-sivusto kehottaa keskittymään erityisesti kolmeen asiaan, mikäli haluat nostattaa intohimoa sinun ja kumppanisi välille. Lue vinkit alta.

1. Uskalla lähteä pois mukavuusalueeltasi. Jos tietyt asiat ovat yleensä toimineet ja herättäneet kiihkon välillänne, tee nyt jotain erilaista. Opetelkaa tuntelmaan toisenne uudestaan, älä pidä mitään asioita kumppanissa itsestäänselvyytenä. Ajan mittaan suhde voi urautua uomiinsa, mutta totuus on, että ihmiset muuttuvat ja siksi kumppanistakin voi tulla esiin vuosien saatossa erilaisia puolia ja mielenkiinnon kohteita. 

2. Keskity siihen, millaisin silmin ja tuntein katsot kumppaniasi. Anna usein kehuja ja positiivista palautetta. Löydä tapoja ihailla kumppaniasi ja nauti hänen vahvuuksistaan. Tämä arjen kommunikaatio heijastuu myös seksielämään ja vaikuttaa nautinnon syvyyteen.

3. Tarkastele sitä, miten miellät seksin harrastamisen. Onko sinulla asioita, jotka torjut seksuaalisuudessasi tai kumppanin seksuaalisuudessa? Pidätteleekö jokin sinua nauttimasta? Kaikilla on joitain rajoituksia. Älä tee mitään, mikä tuntuu pahalta, mutta voit myös katsoa, olisiko seksuaalisuudessa joitain uusia asioita, joita haluaisit kokeilla ja voisitko vapautua jollain lailla nauttimaan enemmän. Keskustele ajatuksistasi kumppanin kanssa ja antakaa uusille asioille mahdollisuus. Kokeilkaa.

Lähde: Your Tango.

Lue myös: 5 tapaa saada kipinä takaisin pitkään suhteeseen

Kilpailut

Uusimmat