Kuva: Fotolia

Asiat, joista hyvässä suhteessa ei joudu joustamaan - toteutuvatko omassasi?

06.09.2017 17:45 - Reija Saarinen

Hyvässä suhteessa ei tarvitse luopua omista ystävistä.

Vaikka parisuhteessa tuleekin olla valmis kompromisseihin, on silti joitain asioita, joissa ei kennekään tarvitse joustaa, edes rakkauden vuoksi.

Tällaisia ovat muun muassa omat haaveet sekä oman perheen näkeminen. Mutta mitä muuta ei kenenkään hyvässä suhteessa olevan tarvitse muuttaa suhteessaan?

1. Omat haaveet ja urasuunnitelmat ovat sellaisia, että niitä ei kukaan voi vaatia muuttamaan. Jos parisuhde on kunnossa, haluaa kumppani auttaa niiden saavuttamisessa eikä todellakaan yritä saada puolisoaan muuttamaan mieltään asioiden suhteen.

2. Ystävät ovat sellainen asia, johon muiden ei tulisi vaikuttaa. Vaikka oma kumppani ei tulisi toimeen rakkaiden ystävien kanssa, ei heitä tarvitse poistaa elämästä. On tärkeää, että jokaisella on omat ystävänsä, joiden kanssa voi olla täysin oma itsensä.

3. Myös perhe on sellainen asia, josta luopumista ei kukaan voi pyytää. On tärkeää, että kumppani ymmärtää sen, että perhe on tärkeä ja rakas. Jos kumppani vain kritisoi ja mollaa heitä, ei suhde ole ehkä oikeilla raiteilla.

4. On tärkeää, että ihmisellä on arvot joita hän elämässään noudattaa. Kaikkien ei tarvitse ajatella asioista samalla tavalla. On tärkeää, että kumpainenkin saa olla sitä mieltä kuin on.

5. Itsetuntoa on asia, jonka tulee olla kunnossa hyvässä suhteessa. Jos kumppani saa itsetunnon tippumaan, ei suhteessa ole kaikki hyvin. On tärkeää, että kumppani kannustaa ja kehuu, eikä kritisoi.

Lue myös: Parisuhteessa on 5 vaihetta - katso, mitä niistä sinä elät parhaillaan

Lue myös: Jokainen parisuhde tarvitsee sisäpiirivitsejä - katso, miksi

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat