Kuva: Fotolia

Miksi ihmiset pitävä kielisuudelmista? Tutkijat selvittivät

13.10.2017 10:45 - Reija Saarinen

Suuteleminen on oiva tapa selvitää, onko toinen hyvä kumppani.

Kielisuudelma, tuo suukko, joka saa monet villeiksi. Mutta miksi näin on? Tutkijoiden mukaan on geeneistämme kiinni, että pidämme suudelmista, joissa kieli on mukana.

- Suutelu, aivan kuten koskettelukin on tunnepohjainen teko, jonka avulla ihminen voi tunnistaa yhteensopivimman ja evoluutiokykyisimmän kumppanin, tutkija Fulvio Fulvio D'Acquisto toteaa.

- Ihmisillä ei ole tarpeeksi hyvää hajuaistia, joten suuteleminen mahdollistaa ihmisen maistelun ja haistelun, jonka avulla voi selvittää, onko toinen itselle se oikea.

Suutelu käytännössä siis mahdollistaa maistelun, jonka perusteella ihminen voi tehdä päätelmänsä siitä, kuinka samankaltainen tai erilainen toinen yksilö ihmiselle biokemiallisesti on.

- Immunologisesta näkökulmasta katseltuna ihminen siis suosii yksilöitä, joiden kanssa hänellä on suteellisen pieni yhteensopimattomuuden riski. Tämä nimittäin vähentää keskenmenon riskiä.

Jotta siis voimme tutkia toisen ihmisen geenejä ennen kuin aloitetaan lasten tekeminen, haluaa keho kokeilla kiihkeää suudelmaa.

- Tutkimukset osoittavat, että seksuaalinen kiihottuminen vähentää inhon tunnetta. Tämä näyttää pitävän paikkansa myös suutelun osalta, sillä kyseinen teko on sellainen, että siinä on oikeasti olemassa infektioriski.

Lue myös: Suudelmat, jotka jokaisen tulisi kokea edes kerran elämässään

Lue myös: Miten pitkään suudelma saisi kestää? Vastaus saattaa yllättää

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat